Peniaze pre Františka Hossu v Spartaku neboli prvoradé

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hossa
Foto: SITA/Ladislav Novák

MOSKVA 29. novembra (WEBNOVINY) – Hokejový odborník František Hossa by sa mohol stať nástupcom odvolaného trénera mužstva Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Spartak Moskva Viktora Pačkalina.

Päťdesiatsedemročný bývalý tréner slovenskej reprezentácie je dočasne poverený viesť družstvo z metropoly Ruska.

Náš tím je potrebné dostať z krízy. Pre mňa to nebude ľahká úloha. Najdôležitejšie bude zastaviť sériu prehier. Spartak má dobré, mladé mužstvo. Verím, že sa nám podarí zlepšiť hru i výsledky,“ uviedol v rozhovore pre portál allhockey.ru F. Hossa, ktorý po nedávnom príchode do realizačného tímu Spartaka má šancu pôsobiť aj vo funkcii hlavného kormidelníka.

Ako je známe, na súpiske spomenutého moskovského klubu pôsobí kvarteto slovenských hokejistov – Hossov syn Marcel, obranca Ivan Baranka a ďalší dvaja útočníci Štefan Ružička a Jozef Stümpel. „V našom tíme nebudem nikoho uprednostňovať ani robiť niekomu láskavosti či ústupky,“ poznamenal ďalej F. Hossa, ktorý odpovedal aj na otázku, či by predsa len neuvažoval o čisto slovenskej ´päťke´: „Uvidíme, budeme sa rozprávať o tom, keď sa uzdraví Jozef Stümpel.“

František Hossa ďalej pre allhockey.ru pripomenul, že svoj príchod do Spartaka konzultoval najmä s trénerom CSKA Moskva Júliusom Šuplerom i českým koučom Milošom Říhom. Na margo finančnej stránky a možnosti ekonomicky si polepšiť skonštatoval:

Peniaze neboli prvoradé. Oveľa dôležitejšie pre mňa sú nová motivácia a stimul. Tešil som sa na prácu v ruskom klube.“ V KHL hrá v tejto sezóne aj HC Lev Poprad. František Hossa má však inú prioritu ako súperiť a zdolať popradských „levov.“ „Pred víťazstvom nad HC Lev jednoznačne uprednostním postup Spartaka Moskva do play-off.“

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe František HossaIvan BarankaJozef StümpelŠtefan Ružička