Gomis trhol rekord Ligy majstrov, dal hetrik za sedem minút

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Gombis
Brankár Dinama Záhreb Jerko Leko nemal proti Bufétimbiovi Gomisovi žiadnu šancu. Foto: SITA, AP

ZÁHREB 8. decembra (WEBNOVINY) –

Dinamo Záhreb po debakli s Lyonom odvolalo trénera

Krunoslav Jurčič už nie je trénerom futbalistov chorvátskeho klubu Dinamo Záhreb, medzi ktorých patrí aj slovenský útočník Jakub Sylvestr.

Potvrdil to výkonný riaditeľ Zdravko Mamič. Ide o reakciu na stredajší domáci debakel 1:7 proti Olympique Lyon v zápase záverečného 6. kola skupinovej fázy Ligy majstrov. Dinamo, ktoré je v najvyššej domácej súťaži na ceste za siedmym titulom v rade, skončilo v tabuľke D-skupiny LM 2011/2012 na poslednom mieste bez bodu a so skóre 3:22.

Hrdina stredajšieho zápasu Dinamo Záhreb – Olympique Lyon (1:7) v záverečnom 6. kole bojov v D-skupine futbalovej ligy majstrov 2011/2012 Bafétimbi Gomis sa postaral o najrýchlejší hetrik v histórii tejto súťaže.

Tri góly za sedem minút vrátane prvého presného zásahu ešte z úvodného polčasu znamenajú prekonanie výkonu Mika Newella z anglického Blackburnu Rovers, ktorý v decembri 1995 trikrát rozvlnil sieť nórskeho Rosenborgu Trondheim v rozpätí deviatich minút. Dvadsaťšesťročný senegalský útočník Gomis napokon pridal aj svoj štvrtý presný zásah, takúto porciu v jednom dueli zvládol ako siedmy v LM.

Výsledok je rekordom pre Olympique v najprestížnejšom kontinentálnom pohári a zároveň najťažšou prehrou v histórii pre Dinamo na európskej scéne. Lyon pri rovnosti bodov s Ajaxom Amsterdam a zhodne bezgólových vzájomných dueloch postúpil do jarného osemfinále zásluhou lepšieho skóre, hoci pred stredajším rozuzlením zaostával o 7 gólov. Holandský klub prehral doma s Realom Madrid 0:3.

https://www.youtube.com/watch?v=QAq7PE6RVYM

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jakub Sylvestr