Ján Ďurica jednou z hlavných postáv duelu s Írskom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Durica
Foto: SITA/AP

ŽILINA 13. októbra (WEBNOVINY) – Jednou z hlavných postáv utorkového zápasu kvalifikácie ME 2012 bol v dueli futbalistov Slovenska s Írskom na vypredanom žilinskom štadióne Ján Ďurica. Dvadsaťosemročného stopéra povolal tréner A-tímu SR Vladimír Weiss st. na poslednú chvíľu, pretože zadák FC Liverpool Martin Škrtel dostal minulý týždeň v Arménsku žltú kartu a pre dištanc za dve napomenutia nemohol nastúpiť proti „ostrovanom“.

Ďurica bol na štadióne pod Dubňom pri všetkom dôležitom a podstatnom. V 16. min „asistoval“ pri vedúcom góle hosťujúceho mužstva. „Bola to dobre kopnutá štandardka z pravej strany, nasledovala trma-vrma pred našou bránkou, loptu som stlmil, odrazila sa k voľnému hráčovi súpera, pre ktorého už nebol problém doklepnúť ju do našej bránky,vyjadril sa J. Ďurica po zápase v mixzóne ku gólu v Muchovej sieti.

Svetlejší moment v jeho podaní prišiel o 20 minút neskôr. „Po rohu si Kucka vynikajúco nabehol na prvú žrď, predĺžil loptu, ja som tam stál sám a už nebol pre mňa problém presne zakončiť,“ opísal jediný gólový moment slovenského tímu v utorkovom náročnom dueli dôrazný zadák, pre ktorého to bol druhý úspešný zásah v 44. stretnutí za slovenskú reprezentáciu. Premiérový gól zaznamenal takmer presne pred tromi rokmi – 13. októbra 2007 v Dubnici nad Váhom v kvalifikačnom súboji o postup na ME 2008 proti San Marínu. Vtedy Ján Ďurica uzatváral skóre na 7:0 v 76. min z pokutového kopu. „Aj tento môj prvý gól z hry ma teší, ale skôr by som ho vymenil za tri body.“

Podľa jeho slov je utorkový výsledok 1:1 proti Írsku spravodlivý. „Myslím si, že deľba bodov je zaslúžená. Samozrejme, že ma mrzí nerozhodný výsledok. Na druhej strane však môžeme byť aj radi, že sme remizovali. Veď Jano Mucha chytil na konci prvého polčasu Keanovi penaltu,“ skonštatoval bývalý hráč Štúrova, Artmedie Petržalka a nemeckého Hannoveru, ktorý je kmeňovým futbalistom ruského Lokomotivu Moskva.

SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján ĎuricaMartin ŠkrtelVladimír WeissVladimír Weiss st.
Firmy a inštitúcie Írska futbalová reprezentáciaSlovenská futbalová reprezentácia