Janette Husárová si tľapla na štvorhru s Ninou Bratčikovovou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Husárová
Nina Bratčikovová
Foto: SITA/AP

BARCELONA 16. decembra (WEBNOVINY) – Ruská tenistka Nina Bratčikovová bude partnerkou slovenskej deblovej špecialistky Janette Husárovej minimálne počas úvodného mesiaca novej sezóny.

„Dohodli sme sa na spoločných štartoch vo štvorhre postupne v čínskom Šen-čene, tasmánskom Hobarte a potom aj na Australian Open v Melbourne,“ povedala z Barcelony pre agentúru SITA 38-ročná deblová majsterka sveta WTA 2002 (s Ruskou Jelenou Dementievovou) a spoludržiteľka Pohára federácie 2002 Janette Husárová.

Bratislavčanka sa druhý týždeň pripravuje v zázemí Akadémie Sánchez-Casal, jej najčastejším sparingom je kouč Antonio Hernández.

„Na Slovensko sa vrátim 21. decembra, Štedrý deň strávim doma a už 25. decembra odletím do Číny,“ prezradila svoj program niekdajšia trojka svetového rebríčka vo štvorhre, ktorá je tentoraz v katalánskej metropole bez talentov zo svojej vlastnej akadémie: „Deti predsa majú školu, takže momentálne trénujú doma,“ s úsmevom pripomenula J. Husárová.

Víťazka 25 turnajov v debli z hlavného profesionálneho okruhu k svojej spolupráci s Bratčikovovou uviedla: „V minulosti som ju párkrát už oslovila, ale vždy buď mala niečo ona alebo potom ja.“ Dvadsaťsedemročná Ruska figuruje na 65. pozícii v renkingu štvorhry, dosiaľ bola najvyššie na 63. mieste. Na sklonku sezóny 2012 získala deblový titul na challengeri v indickom Pune po boku Gruzínky Oksany Kalašnikovovej. Na úrovni ITF má od roku 2001 na konte až 35 trofejí vo štvorhre.

Husárovej momentálne patrí 56. pozícia v príslušnom hodnotení. V tomto roku zabodovala s Magdalénou Rybárikovou na antukovom turnaji WTA v Budapešti. Na kurtoch sa opäť objavila vlani v auguste po takmer dvoch rokoch pauzy. Kompletne vynechala sezónu 2010, medzičasom pobudla v Nepále a venovala sa – s platnosťou dosiaľ – organizátorským aktivitám okolo turnajov pre hráčky s nižším renkingovým postavením, vlastnej tenisovej školy, motivačných sprievodných akcií (Kids Day počas Slovak Open i domácej extraligy družstiev) či detského bežeckého podujatia Kids Run.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Janette HusarováJanette Husárová