Jarome Iginla sa po skvelých výkonoch stal hviezdou týždňa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Minnesota zažila úvodnú prestrelku
Diváci, ktorí z nejakého dôvodu zmeškali prvú desaťminútovku duelu Minnesota - Calgary, prišli až o päť gólových momentov. Už v 2. min otvoril skóre domáci Clutterbuck, o päť minút viedli Kanaďania 2:1, na začiatku deviatej minúty bolo vyrovnané, aby na jej konci opäť vyhrávalo Calgary. Po "divokom" úvode sa kanonieri na oboch stranách odmlčali až do tretej tretiny. V nej sa presadili iba hosťujúci ostrostrelci Tanguay a Iginla, ktorí poistili víťazstvo "plameňov" 5:2. Foto: SITA/AP Photo/Tom Olmscheid

CALGARY 12. decembra (WEBNOVINY) – Kapitán Calgary Flames Jarome Iginla sa stal prvou hviezdou minulého týždňa v zámorskej hokejovej NHL.

Ďalšími dvoma ocenenými sú za výkony v predchádzajúcich siedmich dňoch brankár Minnesoty Matt Hackett a obranca Washingtonu John Carlson.

Iginla si ocenenie vyslúžil za hru v troch stretnutiach, ktoré Flames vyhrali. Najskôr dosiahol tri body vrátane víťazného gólu proti Caroline (7:6), potom asistoval na víťazný zásah Olliho Jokinena proti Coloradu (3:2) a napokon strelil dva góly pri výhre nad provinčným rivalom z Edmontonu (3:0). V ostatných piatich dueloch dosiahol 4 góly a 5 asistencií, pritom v prvých 24 stretnutiach ročníka bola jeho bilancia 7+5.

Hackett zažil skvelý vstup do NHL, pomohol Wild natiahnuť víťaznú šnúru aj pri absencii zranených Niklasa Bäckströma a Josha Hardinga. V San Jose nahradil hneď v úvode Hardinga a zastavil 34 striel súpera pri výhre 2:1. Následne prvýkrát začal v bránke od začiatku a 42 zákrokmi vychytal víťazstvo 4:2 nad Los Angeles. Carlson v troch minulotýždňových zápasoch nazbieral 7 bodov (1+5).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jarome Iginla