Jedna plechovka Pepsi vyjde Ronaldinha draho

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ronaldinho
Ronaldinho Foto: SITA/AP

SAO PAULO 11. júla (WEBNOVINY) – Brazílsky futbalista Ronaldinho draho zaplatil za jednu plechovku nápoja Pepsi, konkurenčná Coca-Cola mu zrušila sponzorskú zmluvu na 750-tisíc dolárov ročne. Informuje o tom USA Today.

Ronaldinho prišiel na oficiálnu tlačovú konferenciu klubu Atlético Mineiro, za ktorý hráva, s plechovkou konkurenčnej spoločnosti, ktorá je partnerom jeho súčasného zamestnávateľa.

Ronaldinho si neuvedomil, že má zmluvu s druhou firmou na výrobu nápojov a bez problémov sa s chuťou napil.

„Fakt, že sa hráč objavil s plechovkou od Pepsi, bol poslednou kvapkou. Nebol to však jediný dôvod na rozviazanie kontraktu. V poslednom čase je jeho meno spájané častejšie s negatívnymi ako pozitívnymi správami,“ uviedol marketingový šéf Coca-Coly Marcelo Pontes.

Najlepší svetový futbalista roka 2005 bude pravdepodobne musieť zaplatiť za porušenie sponzorskej zmluvy aj pokutu. Do Atlética Mineiro prestúpil začiatkom júna po rozviazaní kontraktu s Flamengom.

Bývalá hviezda FC Barcelona a AC Miláno vo Flamengu predčasne skončila z finančných dôvodov. Ronaldinho žaloval klub za dlh voči nemu vo výške 20 miliónov dolárov. Tridsaťjedenročný stredopoliar sa dostal počas pôsobenia vo Flamengu pod paľbu kritiky za neprimerané výkony, ich príčina je vraj jasná – nevyplatené financie. Klub mu na základe rozhodnutia súdu musí uhradiť všetky podlžnosti.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ronaldinho