Konečný spokojný s prestupom do Fylisu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ľubomír Bernáth a Roman Konečný

BRATISLAVA 31. januára (WEBNOVINY) – Slovenský futbalista a hráč MFK Petržalka Roman Konečný (nar. 25. 7. 1983) bude v kariére pokračovať v Grécku neďaleko Atén. Dvadsaťšesťročného defenzívneho univerzála, schopného nastupovať na poste stopéra aj ľavého obrancu, si vybral do svojich radov tím druhej najvyššej gréckej súťaže PAE Thrasivoulos Fylis. Konečný podpísal s vedením klubu v nedeľu krátko po poludní 1,5-ročný kontrakt.

„Môžem povedať, že som s týmto prestupom veľmi spokojný. Aj keď je to grécka druhá liga, rozhodne to vnímam ako krok vpred v mojej kariére. V Aténach chodí na futbal množstvo ľudí, rovnaké by to malo byť aj na našich zápasoch,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA odchovanec futbalu v Holíči. Počas zimnej prestávky bol dôrazný zadák aj na dvoch zahraničných skúškach – v decembri v škótskom klube FC St. Johnstone a začiatkom januára v poľskej Polonii Bytom. „Mali o mňa záujem tieto aj ďalšie tímy, no napokon z toho nič nebolo. Thrasivoulos predložil konkrétnu ponuku, ktorá bola futbalovo aj finančne veľmi zaujímavá. Preto sme sa veľmi rýchlo dohodli na podmienkach,“ vyhlásil bývalý hráč Spartaka Trnava, FC Senec a petržalských tímov Artmedia a MFK. „Klub má veľmi dobré zázemie, mal som možnosť si už všetko poobzerať. V pondelok absolvujem so svojimi novými spoluhráčmi prvý tréning. V kabíne nie je žiadny Slovák ani Čech, no je tu jeden Srb a jeden Poliak, ktorí mi určite pomôžu pri aklimatizácii,“ dodal Roman Konečný.

Spokojný bol po skompletizovaní transferu aj český licenčný agent FIFA Rudolf Baránek, ktorý slovenského obrancu zastupuje. „Roman v sobotu odletel do Atén, absolvoval iba zdravotnú prehliadku a v nedeľu už aj s Thrasivoulosom podpísal kontrakt na 18 mesiacov. Zástupcovia jeho nového zamestnávateľa sa boli na Konečného pozrieť na jeseň, hráča angažovali bez nejakej skúšky. Verím, že Roman, ktorý sa od pondelka zapojí do tréningového procesu, bude v pozícii ľavého stopéra pre grécky tím platnou posilou a mužstvu výrazne pomôže najmä v defenzíve,“ doplnil R. Baránek.

Tím PAE Thrasivoulos Fylis figuruje v druhej najvyššej gréckej súťaži aktuálne na 16. mieste tabuľky, keď v 18 dueloch získal 18 bodov (bilancia: 3 víťazstvá, 9 remíz, 6 prehier, skóre 23:25). Trénerom je Nikos Kehagias, mužstvo hráva na Fyli Municipal Stadium s kapacitou 3142 miest. Konečný by mal debutovať v novom drese v nedeľu 7. februára v dueli proti Kerkyre, tento tím je lídrom tabuľky so 41 bodmi.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Roman Konečný