Kouč hokejistov Vůjtek rozhodol, kto nepôjde na MS

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vladimír Vůjtek
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek počas TB Slovenského zväzu ľadového hokeja k nominácii tímu hokejistov SR na februárový turnaj v Nórsku. Foto: SITA/Marián Peiger
Slovensko v generálke pred MS proti Nórsku
Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 27. apríla (WEBNOVINY) – Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek uzavrel po sobotňajšom stretnutí Slovakia Cupu v Bratislave s Nórskom (1:2 po predĺžení) nomináciu defenzívnych hráčov na nadchádzajúce majstrovstvá sveta v Helsinkách a v Štokholme (3. – 19. mája).

Trio brankárov Rastislav Staňa, Jaroslav Janus a Július Hudáček už malo istotu cesty na svetový šampionát. Z obrancov z kádra, ktorý sa doteraz pripravoval v Bratislave, v stredu 1. mája do Helsínk nepocestujú Ján Brejčák, Karol Sloboda a Tomáš Slovák.

Do tímu pribudne ešte v stredu počas cesty do Fínska Andrej Sekera, ktorému sa v Buffale skončila klubová sezóna.

„Nebolo pre nás jednoduché určiť trio hráčov, ktorí nepôjdu s nami do Fínska. Sú na rovnakej úrovni, každý má nejaké plusy. Museli sme rozhodnúť a zvolili sme túto alternatívu. Je to kolektívne rozhodnutie celého realizačného tímu. Napísali sme si mená, na jednom sme sa nezhodli a potom sme o ňom diskutovali a po konzultáciách sme sa dohodli na týchto troch,“ povedal tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek.

Nomináciu útočníkov uzavrie vedenie realizačného tímu až po tom, čo sa dozvie definitívu o účasti Tomáša Kopeckého z Floridy a Mariána Gáboríka z Columbusu. Útočníka Panthers Kopeckého trápia zdravotné problémy a musí sa ešte podrobiť vyšetreniam.

Až lekári mu môžu dať povolenie na štart na MS. Gáborík bude v noci zo soboty na nedeľu bojovať s Blues Jackets o postup do play-off. Z útočníkov majú istotu štartu na šampionáte už Miroslav Šatan, Jozef Stümpel, Libor Hudáček, Michel Miklík, Mário Bližňák, Tomáš Záborský, Martin Bartek, Peter Ölvecký, Tomáš Surový, Branko Radivojevič a Roman Kukumberg.

Tréneri sa až v pondelok na základe aktuálnej situácie rozhodnú, kto sa k tímu ešte pripojí z ofenzívnych hráčov. Na čakačke sú Marko Daňo, Marcel Haščák, Ján Sýkora a Andrej Šťastný. „Nevieme, koľkí z nich pocestujú, či to bude jeden, dvaja alebo traja. Ešte budeme veľmi premýšľať, záležať bude, kto pricestuje. Náhradníkov potom budeme vyberať aj podľa postov,“ povedal kormidelník tímu SR.

Reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek si v nedeľu ráno pozrie vývoj v zámorskej NHL. Zaujímať ho bude predovšetkým Západná konferencia. „Včera nám to narušila Minnesota. Bolo to síce pre Mariána Gáboríka, ale proti reprezentácii. Pri ceste s Ottom Sýkorom do USA sme sedeli asi hodinu s Mariánom Gáboríkom, vtedy bol ešte v Rangers. Bol pozitívne naklonený pre národné mužstvo. Hovoril, že ak sa tímu nepodarí postúpiť do play-off, potom priletí k reprezentácii,“ uviedol Vladimír Vůjtek.

Slovensko začne svoje účinkovanie na majstrovstvách sveta v piatok 3. mája zápasom s Francúzskom. V stredu 1. mája pocestuje do Fínska celkovo 25 hráčov – traja brankári, osem obrancov a štrnásť útočníkov. „Máme právo napísať na prvý zápas aj menší počet hráčov. Predpokladáme, že dvoch, troch hokejistov nenapíšeme pred prvým súbojom na súpisku. Mám už aj jasno, koho postavím do bránky v úvode šampionátu,“ zakončil Vladimír Vůjtek.

Konečná nominácia defenzívnych hráčov Slovenska na MS:

Brankári: Rastislav Staňa (CSKA Moskva, Rus./KHL), Július Hudáček (Frölunda/Švéd., od sezóny 2013/14 Sibir Novosibirsk, Rus./KHL), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava/KHL)

Obrancovia: Marek Ďaloga (HC Pardubice, ČR), Milan Jurčina (Lukko Rauma, Fín.), Branislav Mezei (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL), Vladimír Mihálik (Slovan Bratislava, KHL), Andrej Sekera (Buffalo Sabres), Michal Sersen (Slovan Bratislava/KHL), Ivan Švarný (Slovan Bratislava/KHL) , René Vydarený (HC České Budějovice, ČR)

Širší káder ofenzívnych hráčov pre MS:

Útočníci: Martin Bartek (HC Pardubice, ČR), Mário Bližňák (Slovan Bratislava/KHL), Marko Daňo (Slovan Bratislava/KHL), Marián Gáborík (Columbus Blue Jackets, USA/NHL), Marcel Haščák (HC Košice), Libor Hudáček (Slovan Bratislava/KHL), Tomáš Kopecký (Florida Panthers, USA/NHL), Roman Kukumberg (Slovan Bratislava/KHL), Michel Miklík (Slovan Bratislava/KHL), Peter Ölvecký (Slovan Bratislava/KHL), Branko Radivojevič (Spartak Moskva, Rus./KHL), Ján Sýkora (HC ´05 Banská Bystrica), Jozef Stümpel (HK Nitra), Tomáš Surový (HC Lev Praha, ČR/KHL), Miroslav Šatan (Slovan Bratislava/KHL), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava/KHL), Tomáš Záborský (Avangard Omsk, Rus./KHL)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej SekeraAndrej ŠťastnýBranislav MezeiBranko RadivojevičIvan ŠvarnýJán BrejčákJán SýkoraJaroslav JanusJozef StümpelJúlius HudáčekKarol SlobodaLibor HudáčekMarcel HaščákMarek ĎalogaMarián GáboríkMário BližňákMarko DaňoMartin BartekMichal SersenMichel MiklíkMilan JurčinaMiroslav ŠatanPeter ÖlveckýRastislav StaňaRené VydarenýRoman KukumbergTomáš KopeckýTomáš SlovákTomáš SurovýTomáš ZáborskýVladimír MihálikVladimír Vůjtek