Ku kondolujúcim sa pripojili aj futbalové kluby

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Demitra
Foto: Ilustračné foto SITA/Tomáš Somr

SENICA/TRENČÍN 8. septembra (WEBNOVINY) – Šokujúca a smutná správa o stredajšej tragickej leteckej nehode ruského hokejového tímu Lokomotiv Jaroslavľ, pri ktorej zahynul aj slovenský hokejista Pavol Demitra, hlboko zasiahla všetkých, nevynímajúc ani corgoňligové futbalové kluby.

Úprimnú sústrasť vyjadril FK Senica na svojej internetovej stránke. „Pri obrovskom nešťastí prišlo o život mnoho našich kolegov – športovcov. Medzi obeťami sa nachádza, žiaľ, aj Pavol Demitra. Veľký človek, športovec, vzor. Ale predovšetkým otec rodiny, manžel, syn. Pavlovo oddané správanie sa na ľade, obetavý prístup, neutíchajúce nasadenie, ale i obrovský vplyv na okolie boli inšpiráciou nie iba pre hokejistov, ale pre všetkých športovcov. S kapitánskym ´céčkom´ na drese bol pravým lídrom a vodcom. Odišiel jeden z najväčších športovcov slovenskej histórie. Smutným, nečakaným, tragickým a bolestným spôsobom. FK Senica vyjadruje hlbokú úprimnú sústrasť všetkým pozostalým – rodine, hokejovej komunite, širokej športovej verejnosti, skrátka všetkým, v ktorých srdciach si tento velikán našiel svoje miesto. Pavla Demitru si uctíme aj pred piatkovým ligovým zápasom FK Senica – MFK Ružomberok minútou ticha. Pavol, česť tvojej pamiatke,“ uvádza portál www.fksenica.sk na margo tragickej udalosti.

K množstvu kondolujúcim sa pridali aj zástupcovia futbalového klubu AS Trenčín. Na oficiálnom klubovom webe je o. i. uvedené: „Svet opustil skvelý športovec a človek s veľkým srdcom. So zdrvením a hlbokým zármutkom sme prijali správu o tragickej nehode hokejového tímu Lokomotivu Jaroslavľ, pri ktorej zahynula aj veľká osobnosť slovenského športu Pavol Demitra. Vedenie AS Trenčín, realizačný tím, všetci tréneri, hráči a pracovníci klubu vyjadrujú úprimnú sústrasť a hlbokú spoluúčasť rodine. Cítime veľký zármutok. Nebol si náš, ale patril si medzi nás. Tvoju ľudskosť a veľkosť sme vnímali počas akcií Hviezdy deťom, ktorá je súčasťou života nášho klubu.“

Tréner AS Trenčín Adrián Guľa poznamenal: „Urobil na mňa obrovský dojem… ako sa správal ku každému jednému z nás alebo prítomných fanúšikov. Nikdy neodíde. Nie je možné, aby odišla takáto osobnosť, to neexistuje.“ Rovnako silno zasiahla tragická smrť Pavla Demitru aj kabínu futbalového tímu spod Matúšovho hradu. „Bol veľkou osobnosťou. Všetkým nám pripravil skvelé momenty. Nikdy nezabudnem na jeho samostatný nájazd na zimných olympijských hrách a ani rozlúčku s reprezentačnou kariérou na tohtoročnom svetovom šampionáte v Bratislave. Aj mne sa v tej chvíli tlačili do očí slzy. Ťažko sa hľadajú slová vyjadrujúce naše pocity,“ povedal kapitán AS Trenčín Martin Ševela.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Adrián GuľaMartin ŠevelaPavol Demitra
Firmy a inštitúcie Lokomotiv Jaroslavľ