Magdaléna Rybáriková postúpila v Londýne do 2. kola štvorhry

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Magdaléna Rybáriková
Magdaléna Rybáriková Foto: SITA/AP
LONDÝN 27. júna (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková a Belgičanka Kirsten Flipkensová zvíťazili vo štvrtkovom zápase 1. kola štvorhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne nad takisto nenasadeným rumunsko-japonským duom Sorana Cirsteová, Ajumi Moritová za 62 minút dvakrát 6:3.

Už majú istotu 160 bodov do príslušného svetového rebríčka WTA a spoločnej prémie 12 000 libier.

Rybáriková a Flipkensová budú v 2. kole deblovej súťaže na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka 2013 čeliť srbsko-chorvátskej dvojici Jelena Jankovičová, Mirjana Lučičová-Baroniová.

Dvadsaťštyriročná piešťanská rodáčka Rybáriková, 156. v deblovom renkingu (už však bola aj na 50. pozícii), má vo štvorhre na úrovni veľkej štvorky osobný rekord v podobe 3. kola US Open 2010 a Australian Open aj Roland Garros 2011.

V britskej metropole bola v 2. kole štvorhry už v rokoch 2009 a 2010, odvtedy v debli v areáli AELTC nehrala.

Petrom Huberom trénersky vedená Rybáriková je držiteľka jedného deblového titulu z hlavnej profesionálnej úrovne: s krajankou Janette Husárovou sa radovala vlani v Budapešti.

Štvorhra žien – 1. kolo:

Kirsten Flipkensová, Magdaléna Rybáriková (Belg./SR) – Sorana Cirsteová, Ajumi Moritová (Rum./Jap.) 6:3, 6:3 za 62 minút (27, 35)

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jelena JankovičováKirsten FlipkensováMagdaléna RybárikováSorana Cirsteová