Martin Kližan v Záhrebe postúpil cez Violu do druhého kola

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Kližan
Slovenský tenista Martin Kližan počas zápasu s Jo-Wilfriedom Tsongom v 3. kole US Open. Foto: SITA/AP

ZÁHREB 5. februára (WEBNOVINY) – Slovenský tenista Martin Kližan s námahou potvrdil úlohu favorita duelu s Matteom Violom a v utorňajšom zápase 1. kola hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 v chorvátskom Záhrebe zdolal talianskeho „lucky losera“ v troch setoch 4:6, 7:6 (6) a 6:1.

Prvé vzájomné stretnutie týchto dvoch hráčov sa natiahlo na 151 minút. Zdolaný finalista kvalifikácie Viola zastúpil zraneného Poliaka Lukasza Kubota a Slováka potrápil.

Piaty nasadený Kližan sa po odovzdanom prvom sete vrátil do hry v druhom, už pred tajbrejkom nevyužil tri setbaly, vyrovnal až tretím v skrátenej hre. V rozhodujúcom dejstve už dominoval, napriek jednej strate podania na 1:1 sa dostal do úniku na 5:1 a pri servise súpera premenil druhý mečbal. V osemfinálovom 2. kole si víťaz zmeria sily s jedným z dua Antonio Veič (Chor.) – Robin Haase (Hol.).

Martin Kližan minulý týždeň pre zápal šľachy v zápästí nepomohol reprezentácii v daviscupovom zápase na Ukrajine a jeho tímový kolega Lukáš Lacko ho obvinil, že nepovedal celú pravdu o dôvode svojej neúčasti, pričom poukázal aj na jeho štart v Záhrebe. Lacko v chorvátskej metropole obhajuje finálovú účasť, ako osmička „pavúka“ začne proti Talianovi Flaviovi Cipollovi. Slovenské derby prichádza do úvahy v semifinále.

Dvojhra – 1. kolo:

Martin Kližan (SR-5) – Matteo Viola (Tal.) 4:6, 7:6 (6), 6:1

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Lukáš LackoMartin KližanRobin Haase