Martina Hingisová je nominovaná do tenisovej Siene slávy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Martin Hingisová
Martin Hingisová Foto: SITA/AP

NEWPORT 7. septembra (WEBNOVINY) – Budúci rok do Tenisovej siene slávy v americkom Newporte vstúpi niekto zo štvorice Martina Hingisová, Michael Stich, Helena Suková a Thelma Coyneová-Longová.

Medzi fanúšikmi tenisu rozhodne najviac rezonuje meno košickej rodáčky Hingisovej.

Švajčiarka bola 209 týždňov ženskou svetovou jednotkou a získala päť grandslamových titulov – po jednom vo Wimbledone a na US Open (oba 1997) a tri na Australian Open (1997, 1998 a 1999). Na Roland Garros bola dvakrát vo finále.

Profesionálnu kariéru ukončila v roku 2003 ako 22-ročná. Vrátila sa v roku 2006 a dokázala sa prepracovať na siedme miesto v počítačovom poradí. Definitívny koniec spojený s pozitívnym nálezom na kokaín prišiel v roku 2007. Hingisová má na konte aj deväť deblových grandslamových titulov a jeden v mixe.

Bývalý druhý hráč mužského svetového rebríčka Michael Stich z Nemecka je wimbledonským víťazom z roku 1991. Česká tenistka Helena Suková bola špecialistkou na štvorhru, slávila v nej 14 grandslamových triumfov. Austrálčanka Thelma Coyneová-Longová v 30. až 50. rokoch minulého storočia dvakrát vyhrala singlovú, 13-krát deblovú a štyrikrát súťaž v miešanej štvorhre na Australian Open. Jeden titul v mixe pridala na Roland Garros. V októbri bude mať 94 rokov.

V kategórii budovateľov sú nominovaní rumunský manažér a turnajový promotér Ion Tiriac a zakladatelia ATP Tour Charlie Pasarell a Cliff Drysdale.

Voľba laureátov prebehne v nasledujúcich mesiacoch, výsledky budú známe začiatkom roka 2013 a slávnostné uvedenie sa uskutoční 13. júla počas turnaja ATP v Newporte. Sieň slávy má 225 členov z 19 krajín, prví do nej vstúpili v roku 1955.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martina Hingisová