Miroslav Karhan je kráľom Corgoň ligy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zápas FC Spartak Trnava - PFC Levski Sofia
Na ihrisku nechýbal ani jeden z popredných hráčov slovenského ligového tímu Miroslav Karhan (vpravo). Bojuje o loptu s Danielom Dimovom. Foto: SITA/Ivan Kopčáni

SENEC 6. júla (WEBNOVINY) – Tridsaťšesťročný futbalista FC Spartak Trnava Miroslav Karhan sa stal najlepším hráčom Corgoň ligy v sezóne 2011/2012.

Za najlepšieho trénera na piatkovom slávnostnom galavečere v Senci vyhlásili rovnako ako pred rokom Stanislava Grigu z FK Senica (medzitým si už sadol na lavičku reprezentačného výberu SR, pozn.).

Objavom minulého ročníka bol talentovaný 20-ročný mládežnícky reprezentant a stopér FK Dukla Banská Bystrica Norbert Gyömbér.

Cenu pre fankluby, ktorú udelili za špeciálne fanúšikovské projekty v najvyššej futbalovej súťaži, dostali fankluby MŠK Žilina a ŠK Slovan Bratislava.

V Jedenástke ostatnej corgoňligovej sezóny má najväčšie – trojnásobné zastúpenie – úradujúci majster a víťaz Slovnaft Cupu (národného pohára) MŠK Žilina a štvrtý tím ligovej klasifikácie a finalista domáceho pohára FK Senica. Dvaja hráči sú z ŠK Slovan Bratislava, jedného futbalistu „dodali“ FC Spartak Trnava, AS Trenčín a MFK Ružomberok.

Najlepšiu jedenástku Corgoň ligy 2011/2012 tvoria títo hráči: Petr Bolek (FK Senica) – Mamadou Bagayoko (ŠK Slovan Bratislava), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Nicolás Gorosito (FK Senica), Ricardo Nunes (MŠK Žilina) – Miroslav Karhan (FC Spartak Trnava) – Lester Peltier (AS Trenčín), Tomáš Kóňa (FK Senica), Marko Milinkovič (ŠK Slovan Bratislava) – Pavol Masaryk (MFK Ružomberok), Tomáš Majtán (MŠK Žilina).

Miroslav Karhan
Foto: SITA/Marián Peiger
Stanislav Griga
Foto: SITA/Marián Peiger

Najväčšou osobnosťou uplynulého corgoňligového ročníka sa stal Miroslav Karhan (nar. 21. 6. 1976), ktorý výraznou mierou prispel k vimajstrovskej pozícii Spartaka Trnava. Rodák zo Šulekova a rekordér v počte štartov v najcennejšom drese (za SR nastúpil 107-krát a strelil 14 gólov) začínal s „veľkým“ futbalom v Trnave, do Spartaka sa po dvanásťročnej anabáze v zahraničí vrátil vlani v lete.

Karhan pôsobil aj v španielskom Betise Sevilla (1999-2000), tureckom tíme Besiktas Istanbul (2000-2001) i nemeckých mužstvách VfL Wolfsburg (2001-2007) a 1. FSV Mainz 05 (2007-2011).

Medzi trénermi dominoval Griga

Dnes už spolu s Michalom Hippom kormidelník slovenského národného tímu Stanislav Griga zopakoval v „corgoňligovej“ ankete svoj primát zo sezóny 2010/2011, a to opäť na lavičke senického klubu.

„Záhorákov“ priviedol Griga až do finále domáceho pohára, v Corgoň lige s tímom obsadil 4. priečku, čo znamenalo opäť účasť v európskych pohároch.

V spomenutej Jedenástke uplynulého ročníka Corgoň ligy figuruje iba päť slovenských futbalistov (Piaček, Karhan, Kóňa, Masaryk /najlepší strelec minulej sezóny CL s 18 gólmi, pozn./, Majtán), ale až poltucet legionárov: Túto šesticu zahraničných futbalistov tvoria Bolek z Česka, Bagayoko z Pobrežia Slonoviny, Gorosito z Argentíny, R. Nunes z Portugalska, L. Peltier z Trinidadu a Tobaga a Milinkovič zo Srbska.

Iba Bolek a Milinkovič obhájili svoje pozície v corgoňligovej jedenástke z corgoňligovej sezóny 2010/2011.

Piatkový športovo-kultúrny galavečer v hoteli Senec pri Slnečných jazerách pripravila Únia ligových klubov (riadiaci orgán dvoch najvyšších slovenských futbalových súťaží) v spolupráci s marketingovým partnerom UFA Sports Slovakia, partnermi Corgoň ligy a tohto podujatia.

Bodka za sezónou

Organizátori ním dali slávnostnú bodku za uplynulým ročníkom najvyššej domácej súťaže 2011/2012 a zároveň aj „otvorili“ novú corgoňligovú sezónu 2012/2013. V programe, ktorý moderovali Marcel Forgáč a Milan „Junior“ Zimnýkoval, vystúpili aj spevák Peter Cmorik a tanečná skupina ExtravaDansa.

Laureáti v spomenutých anketách vzišli z hlasovania dvoch desiatok futbalových odborníkov – 12 hlavných trénerov corgoňligových klubov (Frans Adelaar/Žilina, Pavel Hoftych/Trnava, Vladimír Weiss/Slovan Bratislava, Stanislav Griga/Senica, Adrián Guľa/Trenčín, Aleš Křeček/Ružomberok, Juraj Jarábek/Zlaté Moravce, Ladislav Jurkemik/Nitra, Štefan Zaťko/Dukla Banská Bystrica, Sergij Kovalec/Tatran Prešov, Ladislav Šimčo/MFK Košice, Krisztián Németh/Dunajská Streda), svoj hlas pridali aj prezident Únie ligových klubov (ÚLK) Dušan Tittel, reprezentačný tréner A-mužstva Michal Hipp, technický riaditeľ Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Greguš, kouč slovenskej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád, člen výkonného výboru SFZ Milan Lešický, predseda trénersko-metodickej komisie SFZ Ladislav Borbély, riaditeľ ÚLK pre Corgoň ligu Dušan Huňady a riaditeľ ÚLK pre II. ligu Dušan Keketi.

Prehľad laureátov a ocenených futbalistov za uplynulú corgoňligovú sezónu 2011/2012:

Najlepší tréner: Stanislav Griga (FK Senica)

Najlepší hráč: Miroslav Karhan (FC Spartak Trnava)

Objav sezóny: Norbert Gyömbér (FK Dukla Banská Bystrica)

Jedenástka Corgoň ligy 2011/2012:

Petr Bolek (FK Senica) – Mamadou Bagayoko (ŠK Slovan Bratislava), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Nicolás Gorosito (FK Senica), Ricardo Nunes (MŠK Žilina) – Miroslav Karhan (FC Spartak Trnava) – Lester Peltier (AS Trenčín), Tomáš Kóňa (FK Senica), Marko Milinkovič (ŠK Slovan Bratislava) – Pavol Masaryk (MFK Ružomberok), Tomáš Majtán (MŠK Žilina)

Jedenástka Corgoň ligy 2011/2012 podľa postov:

brankár: Petr Bolek (FK Senica)

pravý obranca: Mamadou Bagayoko (ŠK Slovan Bratislava)

strední obrancovia (stopéri): Jozef Piaček (MŠK Žilina), Nicolás Gorosito (FK Senica)

ľavý obranca: Ricardo Nunes (MŠK Žilina)

defenzívny stredový hráč: Miroslav Karhan (FC Spartak Trnava)

pravý stredový hráč: Lester Peltier (AS Trenčín)

ofenzívny stredový hráč: Tomáš Kóňa (FK Senica)

ľavý stredový hráč: Marko Milinkovič (ŠK Slovan Bratislava)

útočníci: Pavol Masaryk (MFK Ružomberok), Tomáš Majtán (MŠK Žilina)

Projekt fanklubov: Fankluby MŠK Žilina a ŠK Slovan Bratislava

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dušan TittelIvan GaládJán GregušMarko MilinkovičMichal HippMilan LešickýMiroslav KarhanNorbert GyömbérPavol MasarykPeter CmorikStanislav GrigaTomáš Kóňa