Rafael Nadal sa vrátil víťazne aj vo dvojhre

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rafael Nadal
Radosť Rafaela Nadala po víťazstve nad Federicom Delbonisom. Foto: SITA/AP

Dvojhra – 2. kolo (osemfinále):

Rafael Nadal (Šp.-1) – Federico Delbonis (Arg.) 6:3, 6:2 z 87 minút

VIŇA DEL MAR 7. februára (WEBNOVINY) – Španielsky tenista Rafael Nadal po utorňajšom deblovom zvládol aj stredajší singlový návrat do súťažného diania po viac ako siedmich mesiacoch zdravotnej prestávky.

Niekdajší líder svetového rebríčka zvíťazil v osemfinálovom 2. kole dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 VTR Open by Cachantun v čilskom Viňa del Mar nad argentínskym kvalifikantom Federicom Delbonisom za 87 minút hladko 6:3, 6:2.

Držiteľ voľnej karty a zároveň prvý nasadený Nadal mal na úvod voľný žreb, v piatkovom štvrťfinálovom derby si zmeria sily s úspešným zo štvrtkového duelu Albert Montanes (Šp.) – Daniel Gimeno-Traver (Šp.-7).

„Mám radosť, že som si po dlhom čase mohol konečne zahrať singlový duel. Bude to trvať celé dni, kým sa mi vráti herná istota, ale zatiaľ sa cítim na dvorci veľmi dobre,“ z voleja zhodnotil Nadal.

Dvadsaťšesťročný Malorčan v stredu proti takisto ľavorukému 22-ročnému Delbonisovi, 128. v renkingu, síce prehral prvé dva gemy, lenže potom predviedol priebežný obrat na 3:2. Navyše, od stavu 3:3 si pripísal 7 hier za sebou na 6:3, 4:0, čím navodil rozhodnutie vo svoj prospech.

Premenil druhý mečbal. „Zo všetkého najdôležitejšie je teraz stráviť na kurtoch čo najviac času. Vďaka tomu tomuto víťazstvu mám istotu ďalších najmenej dvoch stretnutí na turnaji. Tréning je jedna vec, zápas niečo úplne iné. Najmä pokiaľ ide o kontrolu nad telom,“ konštatoval navrátilec, ktorý už v utorok vo Viňa del Mar uspel vo štvorhre po boku argentínskeho obhajcu miestnej singlovej trofeje Juana Monaca a vo štvrtok ich čaká deblové štvrťfinále.

Držiteľ 11 grandslamových trofejí Nadal dosiaľ naposledy v singli hral 28. júna 2012 a v 2. kole Wimbledonu senzačne nestačil na Čecha Lukáša Rosola. Následne pauzoval pre problémy s ľavým kolenom a jeho plánovaný januárový comeback zhatila žalúdočná viróza. Predminulý pondelok klesol na 5. pozíciu v renkingu, z Top 4 sa vytratil po takmer ôsmich rokoch. Budúci týždeň sa predstaví v brazílskom Sao Paule a do konca februára ešte aj v mexickom Acapulcu – opäť na antuke.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Rafael Nadal