Nehodu lietadla neprežil nikto z trojice českých hokejistov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lietadlo
Foto: izvestia.ru

JAROSLAVĽ 7. septembra (WEBNOVINY) – Podľa posledných informácií 44 ľudí zahynulo pri nehode lietadla, ktoré sa zrútilo neďaleko ruského mesta Jaroslavľ. Stroj typu Jak-42 prevážal členov hokejového klubu Lokomotiv Jaroslavľ, ktorí cestovali do bieloruskej metropoly Minsk. Podľa posledných informácií nehodu prežil iba jediný človek, ktorý je údajne vo vážnom stave.

Medzi obeťami majú byť podľa televízie Russia Today aj všetci traja českí hokejisti, ktorí hrali za ruský tím. Ide o Jana Mareka, Josefa Vašíčka a Karla Rachůnka. Na palube bolo podľa rt.com 45 ľudí, medzi nimi deväť členov posádky.

Hokejisti z Lokomotivu Jaroslavľ mali vo štvrtok odohrať zápas Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) s bieloruským tímom Dynamo Minsk. Ich lietadlo sa zrútilo z pomerne malej výšky krátko po vzlietnutí asi dva kilometre od letiska. Následne začalo horieť. Časť jeho trupu mala pritom skončiť v priľahlej rieke Volga. Na mieste už zasahujú hasiči a záchranári.

Tlačová agentúra Interfax informovala, že medzi obeťami sú aj občania tretích krajín. Za tím Lokomotiv Jaroslavľ hrá aj Slovák Pavol Demitra, či je medzi obeťami, sa však zatiaľ nepodarilo zistiť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pavol Demitra
Firmy a inštitúcie Lokomotiv Jaroslavľ