Nóri vstúpili do šampionátu výhrou nad Slovinskom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Norsko slovinsko
Nórsky hokejista Marius Holtet (v strede) napadaný Janom Urbasom sa snaží prekonať slovinského brankára Roberta Kristana počas zápasu majstrovstiev sveta Foto: SITA/AP

ŠTOKHOLM 4. mája (WEBNOVINY) – Reprezentanti Nórska vstúpili úspešne do 77. majstrovstiev sveta, keď v sobotu popoludní zdolali v Štokholme výber Slovinska 2:1.

Skóre duelu otvoril už v 2. min Bastiansen po spolupráci s bratmi Olimbovcami – Kenom Andrem a Mathisom.

Rovnaká trojica sa postarala aj o druhý presný zásah Nórov, opäť s gólovou koncovkou Bastiansena. Nováčik medzi elitou Slovinsko síce Jegličom znížilo 17 sekúnd pred prvou sirénou, ale až do konca stretnutia nedokázalo pridať ďalší gól.

V 59. min nepremenil trestné strieľanie nórsky útočník Mads Hansen. Tréner slovinského tímu Matjaž Kopitar 77 sekúnd pred koncom stiahol Roberta Kristana z bránky a Nóri pridali aj tretí gól, do opustenej svätyne súpera poslal puk Hansen.

Máme za sebou skutočne vydarený začiatok,“ poznamenal po zápase dvojgólový strelec Anders Bastiansen. „O všetkom rozhodla úvodná tretina. Súper dal dva góly a také manko sa doháňa ťažko. Nepreviedli sme našu najlepšiu hru a dali len jeden gól, čo je málo,“ povedal Slovinec Gašper Kopitar.

Za najlepších hráčov duelu vyhlásili organizátori nórskeho brankára Larsa Haugena a slovinského obrancu Sabahudina Kovačeviča, ktorý v sezóne 2012/2013 pôsobil v HK Poprad.

Nórsko – Slovinsko 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Góly: 2. Bastiansen (K. A. Olimb, M. Olimb), 15. Bastiansen (M. Olimb, K. A. Olimb), 60. Hadsen (K. Forsberg) – 20. Jeglič (Tičar)

Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: BALUŠKA (SR), Kaval (USA) – Dahmen (Švéd.), Dehaen (Fr.), 3832 divákov

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Antti Raanta
Firmy a inštitúcie Nórska hokejová reprezentáciaSlovinská hokejová reprezentácia