Peter Sagan nestačil v Québecu so silami, vyhral Gerrans

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Sagan na Tour de France
Peter Sagan počas 14. etapy z Limoux do Foix, ktorá merala 191 kilometrov. Foto: SITA/AP

QUÉBEC 7. septembra (WEBNOVINY) – Austrálčan Simon Gerrans sa stal víťazom cyklistických pretekov WorldTour v kanadskom Québecu, na ktorých do posledných metrov bojoval o prvenstvo aj Slovák Peter Sagan.

Gerrans vyťažil z nástupu Grega van Avermaeta necelé štyri kilometre pred cieľom. Obaja získali pred pelotónom náskok.

Stíhať sa ich vydal Peter Sagan, takmer sa mu podarilo ich dotiahnuť, ale napokon v posledných stovkách metrov už nestačil so silami.

Jazdec tímu Liquigas-Cannondale napokon prišiel do cieľa v pelotóne na 26. mieste. Počas pretekov dal o sebe vedieť aj Martin Velits, ktorý bol v krátkom úniku. Juraj Sagan preteky nedokončil.

„Vedeli sme, že nás prenasleduje jeden z najlepších jazdcov v pelotóne Peter Sagan. Začali sme ešte viac točiť pedálmi, s Van Avermaetom sme sa ťahali a napokon to bola úspešná cesta,“ povedal po pretekoch Gerrans.

Výsledky – GP Cycliste de Québec:

1. Simon Gerrans (Aus.) Orica GreenEdge 4:53:04 h, 2. Greg Van Avermaet (Belg.) BMC Racing +1 s, 3. Rui Alberto Faria Da Costa (Portug.) Movistar, 4. Luca Paolini (Tal.) Kaťuša, 5. Tom Jelte Slagter (Hol.) Rabobank, 6. Diego Ulissi (Tal.) Lampre – ISD všetci +4 , … 26. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +8, 89. Martin Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep +4:41 min, Juraj Sagan (SR) Liquigas-Cannondale nedokončil

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Diego UlissiGreg van AvermaetJuraj SaganMartin VelitsPeter Sagan