Porota zrušila skoky na lyžiach v Lillehammeri

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Akito Watabe Foto: Ilustračné foto SITA/AP

LILLEHAMMER 3. decembra (WEBNOVINY) – Silný nárazový vietor znemožnil v sobotu predpoludním absolvovať v nórskom Lillehammeri skokanskú časť pretekov Svetového pohára v severskej kombinácii.

Medzinárodná jury nakoniec rozhodla, že platné budú výsledky z piatkovej kvalifikácie. Zároveň zmenila pôvodne naplánované preteky s hromadným štartom a trestnými okruhmi na klasické preteky Gundersenovou metódou, v ktorej sa body zo skokanskej časti prepočítavajú na sekundové odstupy pretekárov na štarte behu na 10 km.

O 14.00 h teda vybehne ako prvý na trať líder celkovej klasifikácie bojov o krištáľový glóbus po dvoch minulotýždňových pretekoch vo fínskom Kuusame Nemec Tino Edelman dve sekundy pred Nórom Haavardom Klemetsenom, o ďalších šesť sekúnd vyštartuje Rakúšan Christoph Bieler. Slovensko nemá v pretekoch zastúpenie.

Výsledky kvalifikácie, ktoré medzinárodná jury odsúhlasila ako rozhodujúce pre štart do bežeckej časti pretekov SP v severskej kombinácii:

1. Tino Edelman (Nem.), 2. Haavard Klemetsen (Nór.) +2 s, 3. Christoph Bieler (Rak.) +8, 4. Eric Frenzel (Nem.) +32, 5. Akito Watabe (Jap.) +37, 6. Jošito Watabe (Jap.) +38

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Akito WatabeEric Frenzel