Futbalisti ViOnu sa radovali predčasne, kontumovali výsledok

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Senica - Zlaté Moravce
Zľava: Erich Brabec z FK Senica, Lukáš Szabó z FC ViOn Zlaté Moravce a Petr Pavlík z FK Senica v prvom zápase štvrťfinále Slovnaft Cup vo futbale medzi FK Senica a FC ViOn Zlaté Moravce. Senica, 23. október 2013. Foto: SITA/Martin Medňanský

BRATISLAVA 24. októbra (WEBNOVINY) – Členovia športovo-technickej komisie Slovenského futbalového zväzu (ŠTK SFZ) na svojom štvrtkovom zasadnutí rozhodli kontumovať výsledok stredajšieho duelu štvrťfinále Slovnaft Cupu 2013/2014 FK Senica – FC ViOn Zlaté Moravce (1:2) za neoprávnený štart hráča hostí Lukáša Mihálika výsledkom 3:0 v prospech tímu zo Záhoria.

Spomenutý 19-ročný útočník ViOnu dostal pri víťazstvách v 2. kole nad FC Petržalka 1898 (4:2 /vonku/) ako aj v osemfinálovom 3. kole nad Duslom Šaľa (3:2 /doma/) vždy žltú kartu a keďže nazbieral dve, nemohol v stredajšom súboji v Senici zasiahnuť do štvrťfinálového zápasu.

Na Záhorí však Lukáš Mihálik v 83. min vystriedal na ihrisku Lukáša Szabóa a v drese Zlatých Moraviec odohral záver duelu.

Mihálik dostal dve žlté karty

„Na základe námietky zo strany Senice a delegáta stretnutia sme podľa článku 100 písmeno i súťažného poriadku Slovenského futbalového zväzu vyhlásili kontumačný výsledok zápasu prvého štvrťfinále Slovnaft Cupu FK Senica – FC ViOn Zlaté Moravce s priznaním troch bodov a skóre 3:0 v prospech Senice. Dôvodom bol neoprávnený štart hráča Zlatých Moraviec Lukáša Mihálika, ktorý mal predtým dve napomenutia žltou kartou a na tento štvrťfinálový zápas zastavenú činnosť,“ uviedol vo štvrtok podvečer pre agentúru SITA predseda ŠTK SFZ Ján Panák a doplnil: „Odveta tohto štvrťfinále Slovnaft Cupu sa uskutoční ako bolo pôvodne plánované v utorok 5. novembra v Zlatých Moravciach.“

Prezident FK Senica Viktor Blažek uviedol, že kapitán Tomáš Kóňa dal do stredajšieho zápisu o stretnutí, že za hostí nastúpil neoprávnene jeden hráč.

Pravidlá sa musia dodržiavať

„Aj keby sme to nedali do zápisu, členovia športovo-technickej komisie Slovenského futbalového zväzu by na to určite prišli. My sme nedávali ešte aj osobitný podnet na SFZ. Zlatomoravčanom, ktorí pochybili, je mi skutočne ľúto. V stredu hrali u nás výborne a vydreli víťazstvo. Pravidlá sú však pravidlá, musia sa dodržiavať. Myslel som si, že dôjde ku kontumácii, stalo sa. Mihálik hral neoprávnene, to je jednoducho fakt,“ skonštatoval V. Blažek.

V Zlatých Moraviach majú na vec odlišný názor. „Sme sklamaní, verdikt prišiel veľmi rýchlo. Situáciou a záverom zo strany športovo-technickej komisie SFZ sa budeme v našom klube zaoberať. Môj osobný názor je, že by sme sa mali odvolať proti tomuto rozhodnutiu. Rátal som s tým, že výsledok dosiahnutý na ihrisku zostane v platnosti,“ reagoval pre agentúru SITA na ortieľ ŠTK SFZ prezident FC ViOn Zlaté Moravce Karol Škula, ktorý ešte pred rozhodnutím športovo-technickej komisie povedal: „Na hracej ploche sme vyhrali, za zeleným stolom budeme bojovať. Predpokladám, že hráč dostane trest. Mihálik mal predtým dve žlté karty. V úradnej správe SFZ, resp. v novom zväzovom informačnom systéme nám to však nesignalizovalo, ´nevyskočilo´ to. Stalo sa a už sa to neodstane.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Tomáš Kóňa
Firmy a inštitúcie FC ViOn Zlaté Moravce