Rafael Nadal odložil návrat pre žalúdočné problémy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rafael NAdal
Foto: SITA/AP

ABÚ ZABÍ 25. decembra (WEBNOVINY) – MADRID 25. decembra (WEBNOVINY) – Návrat španielskeho tenistu Rafaela Nadala po zranení kolena sa odkladá.

Dvadsaťšesťročná bývalá svetová jednotka sa musela odhlásiť z nadchádzajúceho exhibičného podujatia v Abú Zabí, ktoré sa začína 27. decembra.

Dôvodom je žalúdočná infekcia, ktorej dôsledkom sú aj horúčky. Lekári neodporučili Nadalovi štart v Abú Zabí. Španiel to oznámil prostredníctvom svojho konta na sociálnej sieti Facebook.

Všetko bolo pripravené, aby som sa vrátil na dvorce na Strednom Východe. Lekári mi však povedali, že moje telo potrebuje pauzu, aby mohlo bojovať so žalúdočným vírusom,“ uviedol Nadal.

Sedemnásobný víťaz grandslamového Roland Garros naposledy hral koncom júna vo Wimbledone a aj pre problémy s ľavým kolenom prehral už v 2. kole s Čechom Lukášom Rosolom.

Dvadsaťšesťročný ľavoruký Malorčan mal nastúpiť v piatok 28. decembra približne v semifinále exhibičného podujatia Mubadala World Tennis Championship na tvrdom povrchu Latex-Ite v areáli Zayed Sports City v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch proti úspešnému zo štvrťfinálového duelu medzi Britom Andym Murraym a Srbom Jankom Tipsarevičom. Na dvorce by sa Nadal mal podľa najnovšej verzie vrátiť na budúci týždeň na turnaji ATP v Dauhe.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Rafael Nadal