Reprezentant Kucharik túži po medaile, mení klubový dres

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kucharik
Slovenský reprezentant Ivan Kucharik (vpravo) Foto: SITA/Ivan Kopčáni

BRATISLAVA 18. júla (WEBNOVINY) – Účastník slovenskej extraligy hádzanárov HK Topoľčany pokračuje v posilňovaní kádra. Po pivotovi Borisovi Sivákovi z HC Štart Nové Zámky si topoľčiansky dres bude od nadchádzajúcej sezóny obliekať aj reprezentant SR Ivan Kucharik a Ukrajinec Kolja Melnik. Informuje o tom denník Šport.

Áno, je to pravda. Už som aj podpísal zmluvu na dva roky. Po šiestich rokoch strávených v ŠKP Bratislava, kde sa mi skončila platnosť kontraktu, som cítil potrebu zmeny dresu. Navyše, topoľčiansky klub netají vysoké ambície a ja už mám chuť získať v extralige nejakú medailu. Myslím si, že s Topoľčanmi sa mi táto možnosť reálne otvára,“ uviedol pre agentúru SITA Kucharik.

Dvadsaťpäťročný hráč pochádzajúci z Martina patrí v najvyššej slovenskej súťaži mužov medzi najlepších kanonierov a svojimi výkonmi si vypýtal aj pozvánku do reprezentácie SR, za ktorú zatiaľ stihol odohrať 13 stretnutí. „Objavili sa aj náznaky ponúk zo zahraničia. Ešte rok som však viazaný študijnými povinnosťami, čiže teraz je toto moja priorita. V budúcnosti môžem riešiť aj prípadný angažmán v cudzine,“ vysvetlil Ivan Kucharik.

Strelecky nebezpečná ľavá spojka sa už sústredí na pôsobenie v novom klube, s ktorým je aktuálne na sústredení v Piešťanoch. „Topoľčany boli už v uplynulej sezóne ambiciózne. Je tu dosť dobrých hráčov a cítim, že naše šance potrápiť oboch finalistov minulého ročníka Prešov a Hlohovec sa zvyšujú. Podľa mňa je to v našich silách,“ dodala najnovšia akvizícia piateho tímu tabuľky extraligy mužov 2012/2013, ktorému tesne unikol postup na záverečný turnaj Final Four.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať