Šampionát v krasokorčuľovaní 2016 bude hostiť Bratislava

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Foto: SITA

BRATISLAVA 11. júna (WEBNOVINY) – Bratislava bude v roku 2016 hostiť majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní.

Medzinárodná korčuliarska únia (ISU) už pridelila slovenskej metropole predbežné právo organizovať šampionát, oficiálne ho potvrdí budúci rok.

„Je to štandardná procedúra ISU. Keď už zverejní predbežné dejisko, potom ho o rok definitívne potvrdí. Nie je pravdepodobné, aby ISU rozhodla neskôr inak. Zmena nastane iba v prípade, že by o to usporiadateľ sám požiadal,“ uviedla pre agentúru SITA predsedníčka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Felicitas Babušíková.

O usporiadanie európskeho šampionátu 2016 sa zaujímala aj Česká republika. „Volali mi z Čiech, že sme im šampionát vyfúkli,“ povedala Babušíková. Slovensko muselo splniť viaceré podmienky pre usporiadanie majstrovstiev Európy. Bratislava má k dispozícii vyhovujúci štadión i hotely. Slovenskí organizátori musia zabezpečiť prostredníctvom národnej televízie výrobu televízneho signálu.

Bratislava hostila európsky šampionát doteraz trikrát, naposledy pred dvanástimi rokmi. Vrcholom ME 2001 boli súboje Jevgenija Pľuščenka s Alexejom Jagudinom či famóznych tanečníkov Barbary Fusarovej-Poliovej a Maurizia Margaglia s Marinou Anissinovou a Gwendalom Peizeratom. Na prvom európskom šampionáte v Bratislave v roku 1958 získal zlato Karol Divín, na druhom v roku 1966 bronz Ondrej Nepela, ktorý sa na jediných majstrovstvách sveta v slovenskej metropole v roku 1973 lúčil ziskom titulu šampióna. „Ďalším naším krokom by mohli byť majstrovstvá sveta, ale to najskôr o päť rokov,“ doplnila Felicitas Babušíková.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ondrej Nepela