Serena Williamsová sa po štvrtýkrát stala Hráčkou roka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Serena Williamsová - Maria Šarapovová
Americká tenistka Serena Williamsová počas finálového zápasu na koncoročnom výberovom podujatí TEB BNP Paribas WTA Championships v tureckom Istanbule, v ktorom zvíťazila nad Ruskou Mariou Šarapovovou. Foto: SITA/AP

PALM BEACH GARDENS 29. novembra (WEBNOVINY) – Americká tenistka Serena Williamsová sa štvrtý raz v kariére stala Hráčkou roka 2012 podľa Tenisovej asociácie žien. WTA to oznámila na svojej internetovej stránke.

Tridsaťjedenročná bývalá jednotka svetového rebríčka S. Williamsová, momentálne tretia v renkingu, dosiahla v sledovanom období bilanciu 58 víťazstiev – 4 prehry.

Získala sedem singlových titulov vrátane triumfov na Wimbledone, US Open, koncoročnom výberovom šampionáte WTA Tour Championships, ale aj OH v Londýne.

Pod piatimi kruhmi sa radovala tiež v debli po boku svojej staršej sestry Venus, s ktorou získala primát vo štvorhre i na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka.

Serena bola Hráčkou roka aj po sezónach 2002, 2008 a 2009. Rekordérkou je Nemka Steffi Grafová, ktorá bola laureátkou 8-krát.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Serena WilliamsováSteffi Grafová