Slováci proti Andorre aj bez Zabavníka, Weissa ml. a Šestáka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Weiss
Slovenská futbalová reprezentácia odohrá prípravný zápas proti Bielorusom 9. februára. Foto: Ilustračné foto SITA/Michal Svítok

SENEC 23. marca (WEBNOVINY) – Hlavnému trénerovi slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimírovi Weissovi st. pribudlo pred sobotňajším stretnutím proti Andorre v B-skupine kvalifikácie ME 2012 niekoľko vrások na čele, pre zranenia mu totiž vypadli z nominácie ďalšie opory. Už dlhšie bolo jasné, že pre niekoľkotýždňovú pauzu nebude k dispozícii stredopoliar Juraj Kucka, ku ktorému sa najnovšie pridali aj obranca Radoslav Zabavník, krídelník Vladimír Weiss ml. a útočník Stanislav Šesták.

Kanonier tureckého MKE Ankaragücü Šesták absolvoval ešte v stredu večer v Bratislave sonografické vyšetrenie poraneného stehenného svalu, ktoré napokon potvrdilo, že do Andorry necestuje. „Krv mi z postihnutého miesta už zmizla, ale noha ešte stále nie je na sto percent v poriadku. Do nedele budem odpočívať a brať lieky a potom skúsim potrénovať s chlapcami po ich návrate z Andorry. Dúfam, že budem k dispozícii aspoň na prípravný zápas s Dánskom,“ povedal v stredu večer pre agentúru SITA Stanislav Šesták.

Realizačný tím A-mužstva SR sa rozhodol nedonominovať žiadnych ďalších hráčov, keďže pôvodný 23-členný výber bol dostatočne široký. „Situácia nebola ružová už na začiatku nášho zrazu, teraz nastal vo veciach určitý posun,“ povedal pre SITA lekár slovenskej futbalovej reprezentácie MUDr. Ladislav Pavlovič a vzápätí podrobnejšie vysvetlil: „Kucka prišiel na zraz v utorok a jednoznačne sme mohli konštatovať, že je na niekoľko týždňov vyradený z hry. Zabavník laboruje so zranením už niekoľko týždňov v Mainzi. Tu podstúpil magnetickú rezonanciu a museli sme skonštatovať to isté, čo u Kucku, že nie je k dispozícii na zápas v Andorre. Vladko Weiss sa v stredu podrobil vyšetreniam. Ide o zranenie pravej dolnej končatiny. Nechcel by som to bližšie špecifikovať, ale na súboj s Andorrou s nami necestuje. Trénuje individuálne a lieči sa.“

Naopak, zdravotný stav sa zlepšil u dvojice Ján Mucha ml. – Marek Čech. „Janko mal zažívacie problémy, po 24-hodinovom pobyte v hoteli sa však jeho stav stabilizoval a v stredu už trénoval s mužstvom. Čo sa týka Marka Čecha, podstúpil vyšetrenie magnetickou rezonanciu. V stredu trénoval s tímom a veríme, že sa stabilizuje natoľko, aby mu povaha jeho svalového zranenia umožnila nastúpiť, ale to je ešte otázne,“ dodal Ladislav Pavlovič.

Hlavnému trénerovi SR Vladimírovi Weissovi st. tak zostalo z pôvodnej 23-člennej nominácie len 19 hráčov, a to ešte nemohol pri zostavovaní kádra počítať ani s ďalšími zranenými stabilnými reprezentantmi Miroslavom Karhanom a Tomášnom Hubočanom. Slováci si vo štvrtok predpoludním v Senci ešte zľahka zatrénujú a potom už popoludní o 14.00 h naberú kurz Pyrenejský polostrov.

Aktualizovaná 20-členná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na blížiaci sa duel v B-skupine kvalifikácie o postup na ME 2012 v Andorre (sobota 26. marca) a medzištátny prípravný zápas s Dánskom (utorok 29. marca v Trnave):

Brankári: Marián Kello (Heart of Midlothian/Škót.), Ján Mucha ml. (FC Everton/Angl.), Dušan Perniš (Dundee United/Škót.).

Obrancovia: Marek Čech (West Bromwich Albion/Angl.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Filip Lukšík (FK Senica), Peter Pekarík (VfL Wolfsburg/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Kornel Saláta (FK Rostov/Rus.).

Stredopoliari: Kamil Kopúnek (AS Bari/Tal.), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Marek Sapara (MKE Ankaragücü/Tur.), Tomáš Kóňa (FK Senica).

Útočníci: Róbert Vittek (MKE Ankaragücü/Tur.), Filip Hološko (Istanbul Büyüksehir Belediyespor/Tur.), Juraj Piroska (FK Senica), Filip Šebo (ŠK Slovan Bratislava), Erik Jendrišek (SC Freiburg/Nem.).

Realizačný tím:

Hlavný tréner: Vladimír Weiss st.

Asistent trénera: Michal Hipp

Kondičný tréner: Martin Rusňák

Tréner brankárov: Miroslav Mentel

Podporný trénerský tím: Stanislav Varga

Lekári: MUDr. Vladimír Pener, MUDr. Ladislav Pavlovič

Masér: Viliam Kálmán

Masér – kustód: Marián Drinka

Kustód: Ján Beniak

Videoanalytik: Michal Slyško

Technický vedúci: Róbert Tomaschek.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dušan PernišErik JendrišekFilip HološkoFilip ŠeboJán ĎuricaJán MuchaJán Mucha ml.Juraj KuckaJuraj PiroskaKamil KopúnekKornel SalátaMarek ČechMarek HamšíkMarek SaparaMarián KelloMartin ŠkrtelMichal HippMiroslav StochPeter PekaríkRadoslav ZabavníkRóbert VittekStanislav ŠestákTomáš KóňaVladimír WeissVladimír Weiss ml.Vladimír Weiss st.
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia