Slovan v Maďarsku nestrelil gól, vypadol z Európskej ligy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovan - Videoton
Sprava: Lester Peltier zo Slovana a Filipe Oliveira z Videotonu v súboji o loptu v zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA medzi ŠK Slovan Bratislava - FC Videoton Fehérvár. Bratislava, 19. júl 2012. Foto: SITA/Marián Peiger

SZÉKESFEHÉRVÁR 26. júla (SITA) – Futbalisti ŠK Slovan Bratislava skončili svoje účinkovanie v pohárovej Európe v sezóne 2012/2013. Zverenci trénera Vladimíra Weissa hrali vo štvrtkovom odvetnom zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA v maďarskom Székesfehérvári s domácim tímom FC Videoton Fehérvár nerozhodne 0:0. Keďže pred týždňom v prvom meraní síl sa zrodila na Pasienkoch remíza 1:1, vďaka gólu na ihrisku súpera sa z postupu do 3. predkola EL tešili hráči maďarského vicemajstra.

FC Videoton Fehérvár (Maď.) – ŠK Slovan Bratislava (SR) 0:0 – prvý zápas 1:1, do 3. predkola EL UEFA postúpil Videoton

ŽK: 42. N. Nikolič, 75. I. Kovács, 86. Walter Lee Balufo, 90.+ Božovič – 47. Milinkovič, 70. L. Peltier, 74. Bagayoko, rozhodovali: Gautier – Annonier, Jeanne (všetci Fr.)

Zostavy:

Videoton: M. Božovič – Szolnoki, Marco Caneira, Vinícius, Stopira – B. Tóth (68. I. Kovács) – Gyurcsó (87. Torghelle), G. Sándor, Mitrovič, F. Oliveira (81. Walter Lee Balufo) – N. Nikolič

Slovan: Putnocký – Bagayoko (88. Jánošík), Gorosito, Pauschek, Lukšík – Kopúnek, Grendel (83. Szarka) – L. Peltier, Halenár (78. F. Hlohovský), Milinkovič – Šebo

I. polčas

Slovan - Videoton
Foto: SITA/Marián Peiger

Prvú príležitosť v odvete na štadióne Sóstói mali domáci futbalisti, pokus Oliveiru v 7. min však skončil len na bočnej siete. Slovan odpovedal prudkou, ale nepresnou strelou Halenára.

V 11. min bol čiernohorský brankár Videotonu Božovič skôr pri lopte ako nabiehajúci Šebo.

Hostia, vedomí si nutnosti streliť gól, mali viac loptu na kopačkách, no bez potrebného zakončenia. Naopak, domáci diváci v hľadisku dva razy zaburácali, keď si žiadali pokutový kop – najskôr po zákroku na Oliveiru a potom po páde Nikoliča.

Francúzsky arbiter Gautier však neukázal na biely bod. V 33. min pekne prenikol Bagayoko, ale kapitán Šebo v dobrej pozícii trafil iba bočnú sieť. V závere prvého dejstva „nezapršalo“ ani po štandardke Milinkoviča.

II. polčas

Slovan - Videoton
Foto: SITA/Marián Peiger

Po zmene strán sa nepresadili v domácom „legionárskom“ tíme agilný Filipe Oliveira ani Gyürcsó, v 67. min skončil Oliveirov tečovaný pokus od Bagayoka len tesne vedľa ľavej žrde Putnockého svätyne.

Hra sa priostrila, na trávniku pribudlo nervozity i žltých kariet.

„Belasí“ sa snažili skórovať, Šebova hlavička išla nad a úspešne sa neskončila ani kombinácia Milinkoviča s Peltierom v 76. min.

Naopak, rozhodnutie mal na kopačke v 85. min Gyürcsó, no Putnocký dobre zasiahol. V závere hráči Slovana mohli predsa nakloniť postupové misky váh na svoju stranu, Božovič v bránke Videotonu však dobre zasiahol na bombu Kopúnka a chytil aj priamy kop striedajúceho Hlohovského.

Aj pred zrakmi maďarského premiéra Viktora Orbána vytryskla po záverečnom hvizde obrovská radosť futbalistov FC Fehérvár z postupu do 3. predkola EL UEFA, slovanisti odchádzali z trávnika smutní.

Hlasy:

Petr Kašpar (viceprezident a generálny riaditeľ Slovana Bratislava): „Keď neprehráte ani v jednom z dvoch vzájomných stretnutí a napriek tomu nepostúpite do ďalších bojov, je to ešte smutnejšie. Vedeli sme, že v odvete musíme skórovať, ak chceme postúpiť. A to sme chceli, bohužiaľ to nevyšlo. Dnes sme určite mali na jeden gól, je to škoda. Chlapci sa však za výkon na maďarskej pôde nemusia hanbiť, podali veľmi dobrý výkon. Prehrali sme si to v prvom meraní síl.“

Paulo Sousa (tréner Videotonu): „Gratulujem hráčom, ale aj fanúšikom, ktorí nás prišli podporiť v hojnom počte a ich povzbudzovanie malo pre mojich zverencov veľký význam. Slovan má veľmi kvalitný tím, ktorý dokáže uplatňovať svoju silu v krídelných priestoroch a utvárať si príležitosti v pokutovom území. Podarilo sa nám však kvalitným napádaním eliminovať silu súpera. Celkovo sme dobre reagovali na všetky situácie. Som šťastný z postupu do ďalšieho kola, pretože práve po ňom sme túžili.“

György Sándor (stredopoliar Videotonu): „Takticky sme veľmi dobre nadviazali na výsledok prvého stretnutia, ktorý nám zabezpečil miernu výhodu. Teraz nastal čas analyzovať silu nášho najbližšieho súpera, ktorým bude Gent, ale ešte predtým sa musíme koncentrovať na nedeľňajší ligový zápas.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ŠK Slovan Bratislava