Slovanisti sú nahnevaní, že vypadli s Videotonom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovan - Videoton
Sprava: Lester Peltier zo Slovana a Filipe Oliveira z Videotonu v súboji o loptu v zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA medzi ŠK Slovan Bratislava - FC Videoton Fehérvár. Bratislava, 19. júl 2012. Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 27. júla (WEBNOVINY) – Futbalisti ŠK Slovan Bratislava skončili svoje účinkovanie v Európskej lige v sezóne 2012/2013.

Zverenci trénera Vladimíra Weissa remizovali vo štvrtkovom odvetnom zápase 2. predkola v maďarskom Székesfehérvári s domácim tímom FC Videoton 0:0.

Keďže sa však pred týždňom v prvom meraní síl zrodila na bratislavských Pasienkoch remíza 1:1, vďaka gólu na ihrisku súpera sa z postupu do 3. predkola kontinentálneho pohára číslo dva tešili hráči maďarského vicemajstra.

Vo vyrovnanom zápase si utvorili šance na skórovanie oba tímy. Kouč Slovana po zápase vyhlásil, že do 3. predkola nepostúpilo lepšie mužstvo.

Pred ôsmymi tisíckami divákov na štadióne Sóstói sa v prvom polčase mohol po prieniku agilného Bagayoka strelecky presadiť Šebo, lenže loptu trafil len do bočnej siete.

O postupe rozhodla matematika

Slovan - Videoton
Foto: SITA/Marián Peiger
Slovan - Videoton
Foto: SITA/Marián Peiger

O šťastie sa v prvej časti pokúšali i Halenár s Milinkovičom.

V druhom dejstve podržal „belasých“ svojimi zákrokmi brankár Putnocký, loptu do bránky Božoviča nedostali postupne Šebo, Milinkovič, Peltier, Kopúnek a ani Hlohovský, a tak sa z postupu tešil Videoton.

„Bol to veľmi taktický zápas. Nechceli sme dostať gól a potrebovali sme skórovať. Škoda, že sa nám to nepodarilo. Utvorili sme si dostatok šancí, mali sme i tlak, ale gól sme nevsietili. Je veľká škoda, že ani jedna lopta tam neprešla, veľmi nás to mrzí,“ povedal pre klubový web stredopoliar Filip Hlohovský, ktorý pred sezónou prišiel do Slovana z AS Trenčín. O postupe maďarského súpera rozhodla pohárová matematika.

Napriek tomu, že žiaden z týchto tímov v dvoch zápasoch neprehral, Slovan na domácom ihrisku inkasoval gól, a preto v súťaži skončil.

Tretiemu tímu tabuľky uplynulej sezóny Corgoň ligy sa nepodarilo zopakovať minuloročný postup do skupinovej fázy EL UEFA.

Neprehrali sme a nepostúpili sme. Čo k tomu dodať? Veľmi nás to mrzí a hnevá. Dostali sme jeden gól doma, preto sme vypadli,“ vyhlásil Hlohovský.

„Myslím si, že v odvete sme boli jasne lepším tímom. Prejavili sme viac snahy a bojovnosti, aj chuť po víťazstve. Škoda, že sa nám to nepodarilo, pretože za výkon by sme si výhru určite zaslúžili,“ vyjadril sa stredopoliar Slovana, ktorý v 78. min vystriedal Juraja Halenára a v závere zápasu pohrozil strelou z priameho kopu.

Atmosféra bola výborná. Prišlo mnoho ľudí a hral sa pred nimi dobrý futbal.

Chýbal len gól

Šebo
Foto: SITA/Marián Peiger

Chýbala len jedna vec k našej spokojnosti – gól,“ dodal pre web bratislavského Slovana 24-ročný rodák z Handlovej.

Weiss zatiaľ nedal Hlohovskému od jeho príchodu k „belasým“ príležitosť zahrať si od začiatku stretnutia. Tréner Videotonu, Portugalčan Paulo Sousa po stretnutí zložil súperovi kompliment.

Slovan má veľmi kvalitný tím, ktorý dokáže uplatňovať svoju silu v krídelných priestoroch a utvárať si príležitosti v pokutovom území. Podarilo sa nám však kvalitným napádaním eliminovať jeho silu,“ povedal pre Nemzeti Sport Paulo Sousa. Kormidelník Bratislavčanov na priebeh duelu reagoval vyhlásením, že jeho zverenci boli futbalovejší.

„Nevedeli sme sa však presadiť gólovo, a to rozhodlo. Vypadnutie ma mrzí, ale tento tím má pred sebou budúcnosť,“ uviedol Weiss.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie ŠK Slovan Bratislava