Slovenskí tenisti vedú nad Ukrajinou 2:1

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zelenay
reprezentanti Filip Polášek a Igor Zelenay Foto: SITA/Marián Peiger

KREMENČUK 2. februára (WEBNOVINY) – Slovenská dvojica Filip Polášek, Igor Zelenay zvíťazila v sobotňajšej štvorhre v rámci zápasu Ukrajina – Slovensko v 1. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2013 tenisových reprezentačných družstiev mužov nad domácim duom Alexandr Dolgoopolov, Sergij Stachovskij 7:6 (4), 7:6 (3), 6:3.

Zverenci kapitána Miloslava Mečířa vedú 2:1 po sobote, keď v piatok najprv Andrej Martin nestačil na domácu jednotku Dolgopolova a Lacko triumfoval nad Stachovským.

„Bola to pre nás jediná šanca udržať sa nad vodou. Teraz máme pred sebou dva zápasy. Vyhrať oba je takmer nemožné, ale jeden bod získať môžeme. Teší ma, že Polášek so Zelenayom potvrdili pozíciu favorizovaného páru, odohrali výborný duel, niekedy ma dokonca aj prekvapili,“ cituje oficiálna stránka Slovenského tenisového zväzu (STZ) slová kapitána tímu SR Miloslava Mečířa.

Kapitán Mečíř sa vyjadril aj k nedeľňajším meraniam síl: „Zápas štvorhry nebol dlhý, fyzických síl veľa neubral. Možno prehra Dolgopolova psychicky poznačí, ale na druhej strane, on je zvyknutý na náročné stretnutia. Lacko až na jednu krízu v piatok odohral výborný zápas a potvrdil dobrú formu zo začiatku sezóny. Bude to určite zaujímavý súboj.“

Slováci sa ujali vedenia 4:2 na gemy, keď si Stachovskij prehral podanie, ale vzápätí stratil servis čistou hrou Zelenay a o osude prvého dejstva rozhodla skrátená hra. V nej zverenci kapitána Miloslava Mečířa vyhrávali 4:1, 4:3 a 6:3, Stachovskij síce znížil na 4:6, ale druhý setbal už Ukrajinci neodvrátili.

Aj druhá časť mala podobný priebeh. Duo slovenských deblových špecialistov brejklo v tretej hre Stachovského, ale od stavu 5:3 prehralo tri gemy za sebou, keď Polášek nezvládol podávanie na set. V tajbrejku bolo 2:0 pre ukrajinský pár, ale nasledujúcich šesť bodov patrilo súperom, ktorí potom využili druhú šancu na rozhodnutie.

V treťom sete išli Slováci do vedenia 3:1 zásluhou premeneného brejkbalu pri podaní Dolgopolova. Následne Polášek uspel na servise a bolo už 4:1. Potom si všetci hráči až do konca tretieho setu držali svoje podania, čo znamenalo víťazstvo slovenskej dvojice 6:3.

UKRAJINA – SLOVENSKO 1:2 po sobotňajšej štvorhre

(1. – 3. februára na tvrdom povrchu Greenset v hale klubu Premier v Kremenčuku)

sobota:

Alexandr Dolgopolov, Sergij Stachovskij – Filip Polášek, Igor Zelenay 6:7 (4), 6:7 (3), 3:6

piatok:

Alexandr Dolgopolov – Andrej Martin 6:2, 6:2, 7:5

Sergij Stachovskij – Lukáš Lacko 2:6, 7:5, 6:7 (5), 4:6

Zostávajúci program:

Nedeľa (12.00 h SEČ):

Dvojhry:

Alexandr Dolgopolov – Lukáš Lacko

Sergij Stachovskij – Andrej Martin

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alexandr DolgopolovAndrej MartinFilip PolášekIgor ZelenayLukáš LackoSergij Stachovskij
Firmy a inštitúcie Slovenská tenisová reprezentácia