Slovenský cyklista Michael Kolář má za sebou premiéru v TDU

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kolář
Michaela Kolářa (na špici) čaká premiéra na Tour Down Under v Austrálii. Foto: SITA, AP

ANGASTON 21. januára (WEBNOVINY) – Austrálčan Simon Gerrans sa stal víťazom úvodnej etapy prvého tohtoročného podujatia cyklistickej WorldTour Tour Down Under, ktorá viedla z Nuriootpy do Angastonu a merala 135 km.

Jazdec tímu Orica-GreenEdge sa presadil v špurte 69-členného hlavného poľa a stal sa prvým lídrom pretekov. Za prvenstvo i umiestnenie na rýchlostnej prémii získal do celkového poradia bonifikáciu 5 sekúnd. Gerrans v šprinte zdolal Nemca Andrého Greipela, tretí finišoval Steele von Hoff.

Slovák Michael Kolář obsadil v úvodnej etape pri premiére vo WorldTour 96. miesto. Jazdec tímu Tinkoff-Saxobank prišiel do cieľa s odstupom 3:53 min na víťaza.

„Som prekvapený, že sa mi podarilo vyhrať. André patrí medzi najrýchlejších šprintérov vo svete. Bol to náročný záver a každý bol unavený. Do šprintu som pre silný protivietor išiel dosť neskoro. Tieto preteky často rozhodujú detaily, verím, že sa mi podarí udržať vedenie až do konca,“ povedal Gerrans.

Výsledky – cyklistické preteky Tour Down Under:

1. etapa (Nuriootpa – Angaston, 135 km):

1. Simon Gerrans (Aus.) Orica-GreenEdge 3:20:34 h, 2. Andre Greipel (Nem.) Lotto-Belisol, 3. Steele von Hoff (Aus.) Garmin-Sharp, 4. Diego Ulissi (Tal.) Lampre-Merida, 5. Maxime Bouet (Fr.) Ag2r-La Mondiale, 6. Francesco Gavazzi (Tal.) Astana všetci čas ako víťaz, … 96. Michael Kolář (SR) Tinkoff-Saxobank +3:53 min

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe André GreipelDiego UlissiMichael Kolář