Slovenský tenista Semjan šokujúco zdolal Fernanda Verdasca

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marek Semjan
Slovenský tenista Marek Semjan Foto: SITA/AP

PROSTĚJOV 5. júna (WEBNOVINY) – Slovenský kvalifikant Marek Semjan šokujúco zvíťazil v utorňajšom zápase 1. kola hlavnej súťaže dvojhry na tenisovom turnaji ATP Challenger Tour Unicredit Czech Open v českom Prostějove (dotácia 106 500 eur, antuka) nad jednoznačne favorizovaným Španielom Fernandom Verdascom, držiteľom voľnej karty a zároveň atraktívnou jednotkou tohto podujatia, za 163 minút 6:4, 6:7 (5), 6:4.

V rozhodujúcom sete dvakrát mal manko brejku. Ide o jedno z absolútne najväčších doterajších prekvapení sezóny na medzinárodnej úrovni.

Dosť som si veril, pricestoval som s dobrou formou a potvrdil som ju už v kvalifikácii. Pred dneškom som vedel, čo mám hrať. Nepovedal by som, že Verdasco k tomu pristúpil nejako rutinérsky. Čoskoro mu muselo byť jasné, že treba bojovať o každý fiftín. Aj keď som mal menšie herné krízy a v treťom sete som dvakrát prehrával o brejk, stále som z diania na dvorci cítil, že je to 50:50 a mám šancu. Nepodávali sme nejako dobre, ale odzadu tam bolo veľa kvalitných výmen a mne sa podarilo v dôležitých okamihoch zahrať víťazné údery. Rozhodujúce bolo, že som za stavu 4:4 v treťom sete ustál tuším štyri brejkbaly. Dúfam, že toto ešte nebolo moje životné víťazstvo, ale z tých doterajších je to určite triumf proti najlepšiemu hráčovi,“ povedal pre agentúru SITA Marek Semjan, ktorý sa pripravuje v Akadémii Jána Krošláka v areáli Slávie Agrofert.

Dvadsaťosemročný Verdasco prehral na grandslamovom Roland Garros 2012 v Paríži v 3. kole s Talianom Andreasom Seppim, ktorý následne v osemfinálovom 4. kole riadne potrápil Srba Novaka Djokoviča. Španiel sa objavil na challengerovej úrovni premiérovo od svojho celkového triumfu v Segovii v auguste 2007. Ľavoruký 16. muž svetového rebríčka Verdasco bol v minulosti aj na 7. priečke v renkingu, o štyri roky mladšiemu Semjanovi patrí 1166. pozícia, ešte sa nenachádzal nad 218. miestom.

Bratislavčan Semjan si v osemfinálovom 2. kole zmeria sily s úspešným zo zápasu Jan Mertl (ČR) – Joao Souza (Braz.). Už má istotu 1830 eur a 15 bodov do hodnotenia aj so zarátaním kvalifikácie.

Dvojhra – 1. kolo:

Marek Semjan (SR) – Fernando Verdasco (Šp.-1) 6:4, 6:7 (5), 6:4 za 163 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Fernando VerdascoMarek Semjan