Tomáš Jurčo podpísal zmluvu s Detroitom Red Wings

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tomáš Jurčo
Tomáš Jurčo Foto: SITA/AP

DETROIT 7. augusta (WEBNOVINY) – Talentovaný slovenský útočník Tomáš Jurčo podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s klubom zámorskej hokejovej NHL Detroit Red Wings.

K dohode s Detroitom dospel Jurčo už skôr, no k definitívnemu spečateniu zmluvu chýbala dohoda medzi Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH) a vedením NHL o podpisoch nových zmlúv so slovenskými hráčmi.

Informuje o tom oficiálna webstránka Detroit Red Wings. Šikovný devätnásťročný krídelník v prípade, že sa prebojuje do prvého tímu organizácie „červených krídel“, zaťaží platový strop klubu ročne priemerne 709 167 americkými dolármi.

V prvom roku by mal slovenský mladík zarobiť 642 500 USD, v sezóne 2013/2014 až 717 500 USD a v treťom roku zmluvy 767 500 dolárov. Ak sa mu to nepodarí a bude hrávať vo farmárskej AHL za Grand Rapids Griffins, bude jeho ročný plat 70-tisíc USD.

Odchovanca košického hokeja si Red Wings draftovali v júni 2011 v 2. kole z 35. miesta. Predchádzajúce tri roky strávil Tomáš Jurčo v juniorskej súťaži QMJHL v tíme Saint John Sea Dogs, v sezóne 2010/2011 sa so spoluhráčmi tešil zo zisku prestížneho Memorial Cup-u. Očakáva sa, že ročník 2012/2013 začne práve na farme a v prestížnej NHL odohrá v najbližšej sezóne možno niekoľko zápasov. Tomáš Jurčo sa na štvrtý rok v zámorí pripravuje doma v Košiciach. Už začiatkom júla absolvoval kemp talentov organizácie Red Wings v Traverse City, v septembri zabojuje o svoje miesto či už v prvom tíme, alebo neskôr na farme.

Mojím zatiaľ najväčším hokejovým momentom v organizácii Red Wings bol minuloročný prípravný zápas proti Philadelphii. Sú to nádherné okamihy, keď na rovnakej striedačke sedia Zetterberg či Lidström,“ cituje redwings.nhl.com Tomáša Jurča.

Mladý Košičan prostredníctvom oficiálneho webu Detroitu prezradil, že v budúcnosti by si chcel zahrať vo filme.

Túžim byť hercom. Raz by som si chcel zahrať vo filme. Mám veľmi rád filmy a byť jeho súčasťou by bolo skvelé,“ povedal 19-ročný slovenský hokejista.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Tomáš Jurčo