Tomáš Tatar nastúpi v utorok za Detroit

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tatar
Tomáš Tatar Foto: Ilustračné foto SITA/Dušan Hein

DETROIT 5. februára (WEBNOVINY) – Slovenský hokejista Tomáš Tatar zažije tohtosezónnu premiéru v NHL v utorok, keď jeho Detroit bude hostiť Calgary. Štart vicemajstra sveta 2012 potvrdil tréner Red Wings Mike Babcock. Tatar trénoval v útoku s Pavlom Daciukom a Valtterim Filppulom, ale či v ňom nastúpi aj v zápase, ešte nie je isté.

Zaradíme Tats (Tatara – pozn.) do zostavy. Uvidíme, čo vie a ako nám môže pomôcť. Viacerí naši hráči ešte nedali gól, možno nám pomôže v tomto smere,“ povedal pre Detroit Free Press tréner Babcock.

Tatara draftoval Detroit v roku 2009 zo 60. miesta. V tejto sezóne v AHL za Grand Rapids strelil v 44 stretnutiach 19 gólov a pridal 20 asistencií. V NHL má za sebou deväť zápasov v ročníku 2010/2011, dal v nich 1 gól.

Som veľmi vzrušený, je to jedna zo špeciálnych chvíľ, keď vás povolajú do prvého tímu. Dostávam šancu ukázať, čo viem. Teraz prichádza ďalší krok v mojej kariére – dokázať, že tu patrím a pomôcť mužstvu, ako najlepšie viem,“ povedal pre Free Press Tatar.

Dvadsaťdvaročný krídelník by si chcel zabezpečiť miesto v niektorom z prvých dvoch útokov Red Wings. „Som typ hráča, ktorý bol v nižšej súťaži produktívny. Myslím, že miesto v šestici útočníkov je pre mňa správne. Uvidíme, ako sa so všetkým vyrovnám a ako sa mi bude dariť,“ uviedol pre mlive.com Tatar.

Proti Daciukovi nastúpil na svetovom šampionáte v Helsinkách, kde vo finále prehralo Slovensko s Ruskom 2:6. „Hrať proti nemu je veľmi ťažké. Dúfam, že keď nastúpime spoločne, bude to mať náročné niekto iný,“ doplnil Tatar.

Video: Prvý hetrik Tomáša Tatara v AHL

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Mike BabcockTomáš Tatar