Tréner Zanini sa vracia na Slovensko, povedie Bielych tigrov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Emanuele Zanini
Emanuele Zanini Foto: SITA/Jozef Jakubčo
Volejbal
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 17. augusta (WEBNOVINY) – Volejbalový tréner Talian Emanuele Zanini sa po jedenástich mesiacoch vracia na Slovensko.

Bývalý kormidelník slovenskej mužskej reprezentácie sa dohodol na bližšie nešpecifikovanej zmluve s vedením vicemajstrovského Volley Teamu UNICEF Bratislava.

„Fenomenálny tréner prišiel do ambiciózneho Volley Team UNICEF Bratislava, aby azda pomohol mladému klubu definitívne prepísať klubovú históriu nielen na Slovensku, ale aj v európskych súťažiach,“ uvádza sa na klubovej internetovej stránke www.volleyteam.sk.

Skúsený odborník, pod ktorého vedením sa slovenská mužská reprezentácia etablovala v absolútnej európskej špičke, nechcel o svojich cieľoch s klubom, ktorý sa v minulej sezóne ako nováčik extraligy dostal až do finále, hovoriť.

„Prvý rok považuje Zanini za tradične najťažší, keďže každý začiatok prináša so sebou veľké očakávania. Verí však, že keď sa partia ´bielych tigrov´ bližšie zoznámi a vytrvá v chuti stále na sebe pracovať a zlepšovať sa, môže Volley Team UNICEF priniesť do Bratislavy cenné úspechy už v prvý rok svojho pôsobenia vo volejbalovej Európe,“ dodáva spomínaná webová stránka.

Štyridsaťosemročný Talian podľa denníka Šport podpíše v utorok s úradujúcim slovenským vicemajstrom dvojročnú zmluvu s opciou.

„Myšlienkou posunúť sa profesionálne získaním kvalitného trénera sme sa zaoberali už dlhšie. Prvá voľba padla na Zaniniho. Jeho príchod bol dlhšie otvorený. Nadchli ho však naše plány a ambície,“ cituje Šport Branka Pistoviča, ktorý bol v uplynulej sezóne ešte hrajúcim trénerom Volley Teamu.

Zanini, ktorý počas pôsobenia v slovenskej reprezentácii doviedol svojich zverencov k dvom triumfom v Európskej lige (2008 a 2011) a na ME s nimi obsadil 11. (2009) a 5. miesto (2011), absolvoval vo štvrtok prvý tréning s volejbalistami bratislavského tímu.

Do jeho kádra pribudla trojica Američanov – univerzál Robby Stowell, smečiar Joe Sunder a nahrávač Joe Clarence Kauliakamoa.

Káder Volley Team UNICEF Bratislava pre sezónu 2012/2013:

Matej Hukel, Richard Nemec, Martin Benčič, Peter Kašper, Milan Hriňák, Matej Paták, Mikuláš Csicsay, Robby Stowell, Joe Clarence Kauliakamoa, Joe Sunder, Daniel Končál, Filip Gavenda, Tomáš Halanda

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Emanuele Zanini
Firmy a inštitúcie Volley Team UNICEF Bratislava