Uznávaný Martin O'Neill povedie Sunderland v boji o záchranu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Martin O'Neill
Martin O'Neill Foto: SITA/AP

LONDÝN 3. decembra (WEBNOVINY) – Uznávaný severoírsky futbalový tréner Martin O’Neill sa stal novým koučom anglického prvoligového Sunderlandu, ktorý prebral po Stevovi Bruceovi.

Päťdesiatdeväťročný odborník naposledy viedol Aston Villu do augusta 2010, už viac ako rok jeho meno spájali s mnohými klubmi, k dohode však dospel až s „čiernymi mačkami“.

O’Neill, ktorý bol kapitánom reprezentácie Severného Írska na majstrovstvách sveta v roku 1982, tak bude spolupracovať s tímom, ktorému fandil ako chlapec.

Nový tréner podpísal s klubom trojročný kontrakt. Sunderland je v Premier League len dva body od zostupového pásma, v trinástich dueloch získal iba jedenásť bodov.

Nový kouč verí, že sa jeho zverencom začne po jeho príchode dariť viac ako v doterajšom priebehu sezóny, keďže Sunderland má na svojom konte len dve víťazstvá. V nedeľu sa v domácej ligovej súťaži predstavia O’Neillovi zverenci na pôde Wolverhamptonu.

„Je to skvelý pocit byť opäť súčasťou futbalového sveta a byť manažérom Sunderlandu. Veľa to pre mňa znamená,“ uviedol nový tréner prostredníctvom tlačovej správy.

„Počul som, ako skvele to tu funguje, ale keď som sem prišiel a uvidel štadión a tréningové ihrisko, vyrazilo mi to dych. Je to jednoducho úžasné,“ rozplýval sa O’Neill nad svojím novým pôsobiskom. „Verím, že Sunderlandu pomôžem a zažijeme úspešné obdobie. Kvôli tomu som sem prišiel,“ dodal seveoírsky kormidelník.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať