V Bratislave stovky fanúšikov, aj Novozélanďania

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Fut1

BRATISLAVA 15. júna (WEBNOVINY) – Prvý zápas Slovenska na tohtoročných majstrovstvách sveta vo futbale neprilákal do bratislavského centra Eurovea tisícové davy, no napriek tomu súboj s Novým Zélandom (1:1) pod horúcim slnkom sledoval zástup ľudí na veľkoplošnej obrazovke. Na námestí obchodného centra sa už hodinu po poludní zhromaždilo niekoľko stoviek fanúšikov v civilnom oblečení, v dresoch, parochniach či iných pokrývkach hlavy a s rozličným stupňom pomaľovania tvárí. Mnoho divákov sledovalo zápas z okolitých kaviarní. Prevažne mužské publikum tvorili väčšinou mladšie ročníky, no počuť ich veľmi nebolo. Iba niekoľko akcií ocenili patričnými výkrikmi a trúbením. Milan, ktorý zápas sledoval z múrika pri fontáne, zhodnotil atmosféru ako „pokojnú“. Atmosféru povzbudil najmä slovenský gól, no po presnej strele súpera nahradil nadšenie smútok. „Vzhľadom na prvý polčas som očakával, že vyhráme, gól bol na vlásku. Keby sme vyhrávali 2:0, nikto by nič nemohol povedať,“ vyhlásil pre SITA.

Michaela a Jana pracujú neďaleko námestia. Tvrdia, že neprišli pre zápas, no „spravili si program, aby prechádzali námestím práve teraz“. Tvrdia, že atmosféra im vyhovovala. Palce držali, samozrejme, Slovákom. „Boli sme nešťastné, že sme nevyhrali,“ povedala Michaela.

Zápas sledovali väčšinou slovenskí fanúšikovia, no prišli sa pozrieť aj nadšenci z opačného tábora. Priamo z Nového Zélandu sú Luke a Mike, ktorí na Slovensko prišli na dovolenku. Zápas, o ktorom dúfali, že ho vyhrajú, ich vytiahol na námestie. Na otázku, či sa nebáli fyzického násilia, ak by vyhrali, sa Luke iba zasmial. „Trochu,“ prisvedčil po chvíli, obviazaný od hlavy po päty novozélandskou vlajkou.

K dispozícii boli aj dva tímy mladých zdravotníkov. Andrej a Miriam sú „starí“ profesionáli, na podobnej akcii nie sú po prvý raz. Už pred zápasom museli ošetrovať. Jeden z fanúšikov sa pri súťažiach pred zápasom tak vložil do zápolenia, že si poranil prst. Už viac zranení neočakávajú. „Nečakáme to, ale môže sa stať,“ priznala Miriam. „Keď si vypijú…,“ doplnil ju Andrej.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať