V NHL budú po tvrdých odkazoch opäť rokovať o zmluve

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nhl_hokej_výluka
Foto: SITA/AP

NEW YORK 18. novembra (WEBNOVINY) – Rokovania o novej kolektívnej zmluve v hokejovej NHL obnovia v pondelok v New Yorku.

Obe strany sa naposledy stretli 11. novembra a odvtedy si vymenili iba pár tvrdých odkazov.

Vo štvrtok 15. novembra dokonca komisár NHL Gary Bettman navrhoval dvojtýždňovú prestávku v rokovaniach.

V sobotu však spoločne hovorili zástupca komisára Bill Daly a právny poradca hráčskej asociácie NHLPA Steve Fehr a dohodli sa na ďalších krokoch, ktoré by pomohli ukončiť už viac ako dva mesiace trvajúcu výluku. Informuje o tom web ESPN.

„Môžeme potvrdiť, že sme sa dohodli vrátiť sa spoločne za jeden stôl. V pondelok sa stretneme neskoro popoludní alebo podvečer. Schôdzku iniciovala hráčska únia NHLPA a ona pripravuje agendu. Uvidíme, čo nám oznámia,“ uviedol pre ESPN Bill Daly.

Obe strany sa rozchádzajú v názore na štruktúru hráčskych zmlúv, štatút voľných hráčov a najmä rozdelenie hokejových príjmov, ktoré v poslednej sezóne dosiahli sumu 3,3 miliardy dolárov. Majitelia si chcú zachovať zisky, hráči nechcú klesnúť s platmi.

V NHL sú momentálne zrušené všetky zápasy do 1. decembra. Celkovo vedenie ligy odvolalo 326 súbojov plus novoročný Winter Classic, ktorý sa mal hrať v Detroite.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Bill DalyGary Bettman
Firmy a inštitúcie NHLPA National Hockey League Players' Association