V NHL vyškrtli ďalšie zápasy, nádej na skrátenú sezónu žije

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nhl_hokej_výluka
Foto: SITA/AP

NEW YORK 11. decembra (WEBNOVINY) – Vedenie zámorskej hokejovej súťaže NHL v pondelok v súlade s očakávaniami oficiálne zrušilo ďalších 104 zápasov základnej časti sezóny 2012/2013, informovalo o tom na webe NHL.com.

Výluka v profilige pre viaznutie rokovaní s hráčskou asociáciou NHLPA potrvá minimálne do 30. decembra vrátane, dosiaľ bol posledným dátumom škrtov 14. december.

Momentálne platí, že z pôvodného rozpisu už ubudlo 526 stretnutí základnej časti, čo znamená 42,8 %. Súťažný ročník sa mal začať 11. októbra.

Funkcionári NHL okrem zrušenia programu debatovali aj so zástupcami NHLPA a dohodli sa, že rokovania o kolektívnej zmluve obnovia v stredu.

Schôdzku už potvrdili obe strany. V prípade dohody v najbližších dňoch by sa mohol zopakovať scenár z ročníka 1994/95, keď každý tím odohral v skrátenej sezóne po 48 súbojov. K podpisu kontraktu vtedy prišlo 11. januára 1995, hrať sa začalo o deväť dní neskôr. Základná časť sa vtedy skončila 3. mája 1995.

Vedenie NHL a hráčskej asociácie NHLPA sa stále rozchádzajú v dôležitých ekonomických otázkach i v štruktúre kontraktov. Majitelia chcú okamžite znížiť podiel hokejistov zo súčasných 57 % na 50, NHLPA však chce k tomuto pomeru prísť postupnými krokmi. K dohode je ešte veľmi dlhá cesta a po minulotýždňovom krachu rokovaní sa rozhovory začínajú prakticky odznova.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia