V Nitre trénerské duo Stachura a Demo, Vrabec na dovolenku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jozef Petráni
Jozef Petráni Foto: SITA/Martin Havran

NITRA 14. marca (WEBNOVINY) – Prvá jarná corgoňligová zmena na trénerskom poste nastala vo futbalovom klube FC Nitra, a to po troch odohraných kolách. Predstavenstvo klubu spod Zobora pre nepresvedčivé výsledky odvolalo v nedeľu dvojicu Ivan Vrabec a Roman Berta. „Naše mužstvo povedie doterajší koordinátor mládeže Cyril Stachura, jeho asistentom bude Igor Demo a brankárov bude mať na starosti naďalej Igor Mesároš. Prvý tréning absolvujú hráči pod vedením nového hlavného trénera už dnes popoludní, so Stachurom sme ústne dohodnutí do konca tohto ročníka,“ informoval v pondelok predpoludním agentúru SITA generálny manažér nitrianskeho klubu Jozef Petráni a pokračoval: „Duo doterajších lodivodov malo zmluvu do konca tejto sezóny s opciou. S Romanom Bertom sme sa dohodli na ukončení spolupráce. Pokiaľ ide o Ivana Vrabca, ten odchádza na dovolenku a s ním ešte budeme rokovať.“

Dôvodom zmeny v realizačnom tíme klubu spod Zobora boli predovšetkým výsledky v prvých troch zápasoch odvetnej časti sezóny 2010/2011. Futbalisti Nitry na úvod jari podľahli v Ružomberku 0:1, následne prehrali zahanbujúco doma so Senicou 0:5 a v sobotu prehrali v Trnave s domácim Spartakom 1:4. Tri jarné neúspechy so skóre 1:10 znamenali pokles z 8. na aktuálne 10. miesto v corgoňligovej tabuľke, iba so štvorbodovým náskokom pred poslednou Dubnicou.

„Našou snahou je čo najskôr otočiť nepriaznivý vývoj a zvládnuť dva najbližšie domáce corgoňligové zápasy – už v utorok s Tatranom Prešov a v sobotu proti MFK Dubnica,“ zdôraznil ďalej J. Petráni. Na otázku, či vedenie nitrianskeho klubu uvažovalo aj o inom, trebárs zahraničnom trénerovi, alebo chcelo dať priestor opäť niekomu z vlastných štruktúr (vlani koncom novembra Ivan Vrabec nahradil z pozície asistenta hlavného kouča Ivana Galáda a viedol tím v záverečnom jesennom 18. kole pri víťazstve 2:1 v Zlatých Moravciach, pozn.), generálny manažér FC Nitra skonštatoval: „Corgoňligová súťaž pokračuje veľmi rýchlym tempom. Zmena a obsadenie realizačného tímu bolo rozhodnutím členov predstavenstva nášho klubu. Či bude neskôr aj iná alternatíva, v tejto chvíli neriešime.“

Nový hlavný kormidelník FC Nitra Cyril Stachura pôsobil ako hráč v 1. FC Košice, Tatrane Prešov, Humennom, na sklonku aktívnej kariéry hrával za druholigové Piešťany a ŠKP Devín. Trénovať začal v Piešťanoch, neskôr tri roky bol ako tréner v mládežníckych štruktúrach nitrianskeho klubu. „Nebudem hovoriť o výzvach, na tie teraz nie je čas. Z pozície zamestnanca to beriem ako službu svojmu klubu, som odhodlaný pomôcť k zlepšeniu momentálnej situácie,“ cituje oficiálna stránka www.fcnitra.sk slová C. Stachuru, ktorý si počas víkendu ešte plnil povinnosti koordinátora mládežníckeho úseku a bol s dorasteneckými družstvami v Spišskej Novej Vsi. „Na zápasy A-mužstva som samozrejme chodil, mám predstavu ako ďalej. Treba sa pozrieť, ako sú na tom hráči psychicky a bude im treba vštepiť, že majú hrať nie za seba, ale za FC Nitra. Tu nejde o to, či sa báť alebo nebáť. Prioritou bude nájsť rovnakú frekvenciu, ktorá nás bude všetkých spájať. Pokiaľ ide o mužstvo, tak je v ňom dosť schopných futbalistov, ktorí keď budú hrať poctivo, nepriaznivú šnúru určite spoločne pretrhneme.“

Cyril Stachura počas doterajšieho trénerského pôsobenia účinkoval na jar 2008 pri A-mužstve Spartaka Trnava spoločne s Čechom Josefom Mazurom, neskôr sa z pozície asistenta podieľal s hlavným koučom Petarom Kurčubičom na záchrane Nitry v najvyššej slovenskej súťaži v sezóne 2008/2009. „Teraz sa pre nás začína súťaž. Na odohrané tri jarné kolá treba zabudnúť, pretože počnúc pondelkom začína tvrdý boj. To si musí každý uvedomiť,“ dodal nový hlavný tréner FC Nitra Cyril Stachura.

FUTBAL: Nitrania už bez trénerov Vrabca a Bertu

Bez názvu
Foto: SITA/Martin Havran

Predstavenstvo slovenského futbalového klubu FC Nitra po sobotňajšej corgoňligovej prehre 1:4 na ihrisku Spartaka Trnava v dueli 21. kola odvolalo v nedeľu trénerskú dvojicu Ivan Vrabec a Roman Berta. Informuje o tom oficiálna stránka mužstva spod Zobora.

Prvé nitrianske mužstvo od pondelka povedie doterajší koordinátor mládeže Cyril Stachura. V realizačnom tíme aj naďalej zostávajú Igor Demo a Igor Mesároš. „Na zápasy som chodil, mám predstavu ako ďalej. Treba sa pozrieť ako sú na tom hráči psychicky a bude im treba vštepiť, že majú hrať nie za seba, ale za FC Nitra,“ povedal Stachura.

Dôvodom zmeny v realizačnom tíme klubu spod Zobora boli výsledky v prvých troch zápasoch jarnej časti sezóny. Futbalisti Nitry na úvod jari podľahli v Ružomberku 0:1, následne prehrali zahanbujúco doma so Senicou 0:5 a v sobotu prehrali v spomenutom súboji v Trnave so Spartakom 1:4. Tri jarné neúspechy so skóre 1:10 znamenali pokles z 8. na aktuálne 10. miesto v corgoňligovej tabuľke, iba so štvorbodovým náskokom pred poslednou Dubnicou.

„Predstavenstvo FC Nitra si od zmeny sľubuje herný aj výsledkový obrat v nasledujúcich zápasoch. Vedenie klubu ďakuje pánom Vrabcovi a Bertovi za ich odvedenú prácu a želá im veľa športových, ako aj osobných úspechov,“ uvádza oficiálna stránka Nitranov.

Tréner Ivan Vrabec zatiaľ nevie, či bude v klube ďalej pôsobiť: „Myslím si, že nebudem. V pondelok sa však mám stretnúť s vedením klubu a doriešiť veci okolo zmluvy.“

Prvá trénerská výmena v jarnej časti, Vrabec opúšťa Nitru

K druhej tohtosezónnej trénerskej výmene v najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2010/2011 prišlo v nedeľu v FC Nitra. Po prehre v Trnave 1:4 sa s postom hlavného trénera pod Zoborom rozlúčili Ivan Vrabec a Roman Berta, ich nástupcom sa stal doterajší koordinátor mládeže Cyril Stachura. V sezóne 2010/2011 už zmenila trénerov polovica účastníkov Corgoň ligy, okrem Nitry aj Prešov, Košice, Ružomberok, Slovan Bratislava a Banská Bystrica.

Prehľad zmien na poste hlavného trénera vo futbalovej Corgoň lige počas sezóny 2010/2011:

1. FC Tatran Prešov

Roman Pivarník (skončil po 6. kole) – Ladislav Pecko (od 7. kola)

MFK Košice

Žarko Djurovič (skončil po 10. kole) – Štefan Tarkovič (od 11. kola)

MFK Ružomberok

Ladislav Jurkemik (skončil po 11. kole) – Goran Milojevič (od 12. kola)

ŠK Slovan Bratislava

Jozef Jankech (skončil po 11. kole) – Karel Jarolím (od 12. kola)

FK Dukla Banská Bystrica

Karol Marko (skončil po 15. kole) – Štefan Zaťko (od 16. kola)

FC Nitra

Ivan Galád (skončil po 17. kole) – Ivan Vrabec (od 18. kola)

Ivan Vrabec (skončil po 21. kole) – Cyril Stachura (od 22. kola)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ivan GaládIvan VrabecJozef JankechKarel JarolímKarol MarkoLadislav JurkemikLadislav PeckoŠtefan Tarkovič
Firmy a inštitúcie FC Nitra