Video: Extrémna ukážka fair-play v nórskej futbalovej lige

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lopta
Foto: SITA

OSLO 15. mája (WEBNOVINY) – Nedeľňajší duel 8. kola najvyššej nórskej futbalovej súťaže Tippeligaen Lilleström – Brann Bergen (3:4) priniesol až „extrémnu“ ukážku fair-play.

Hosťujúci futbalisti po ošetrení domáceho hráča vrátili súperovi dlhú loptu z vlastnej polovice v 49. min za stavu 2:3 tak nešťastne, že tá preskočila brankára Lilleströmu a skončila v sieti. Zaskočený strelec Erik Mjelden však ukázal spoluhráčom, aby nechali domácich znížiť. „Bola to jasná voľba, jediné správne riešenie,“ obhajoval stredopoliarovo rozhodnutie kouč Bergenu Rune Skarsfjord.

Nie všetci však podporili jeho rozhodnutie, a tak sa poľský gólman Piotr Leciejewski zo všetkých síl snažil neinkasovať pri nájazde domácej dvojice, ktorú nik nebránil – ale neúspešne.

„Chápem spoluhráčov, ale podľa mňa to bola chyba súperovho brankára. Preto som protivníkom nechcel dovoliť streliť gól do prázdnej bránky,“ vysvetlil pre dagbaldet.no Leciejewski. „Na Mjeldena sa nehnevám, iba odkopol loptu a náš brankár nebol pripravený. Nikdy však nepochopím Leciejewského správanie. Niečo také do športu rozhodne nepatrí,“ uviedol kouč zdolaných Magnus Haglund.

https://www.youtube.com/watch?v=2wyDWB2lqJs

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia