Video: Súboj slovenských obrancov v NHL vyhral Zdeno Chára

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Gerbe, Chára
Útočník Nathan Gerbe z Caroliny Huricans sa snaží zobrať puk obrancovi Bostonu Bruins Zdenovi Chárovi počas pondelňajšieho zápasu NHL, v ktorom "medvede" zvíťazili 4:1. Foto: SITA/AP

RALEIGH 19. novembra (WEBNOVINY) – Hokejovému brankárovi Camovi Wardovi nevyšiel návrat po zranení do bránky Caroliny, jeho tím prehral v pondelkovom zápase NHL s Bostonom 1:4.

„Je fajn byť znova v ‚klietke‘. Vyrovnať sa so zdravotnými problémami nie je jednoduché. Nenávidím prehry, ale v druhej a tretej tretine som mal už zo seba lepší pocit,“ povedal gólman Hurricanes. Súboj dvoch slovenských obrancov sa skončil lepšie pre Zdena Cháru. Počas 23:23 min na ľade nebodoval a mal len mínusový bod, ale tešil sa z výhry.

Domáci Andrej Sekera odkorčuľoval 20 minút a dvakrát ohrozil bránku súpera. V drese Bruins bol s bilanciou 1+1 prvou hviezdou 28-ročný center Carl Söderberg, ktorý bol v uplynulej sezóne v drese Linköpingu s 31 gólmi najlepším strelcom najvyššej švédskej súťaže SEL. „Akú gólovú porciu predpokladám? Nechám si to pre seba. Neviem, či existujú nejaké očakávania, ale azda sa mi podarí nastrieľať 15 gólov,“ naznačil švédsky stredný útočník.

Video: Milan Lucic zrazil k ľadu Rileyho Nasha

Vďaka trom gólom v záverečnej dvadsaťminútovke zdolal Pittsburgh doma Anaheim 3:1. Presadil sa aj hviezdny Sidney Crosby. Ducks prehrali aj štvrtý zápas na východe USA. „Keď nemáte štyri formácie schopné skórovať, je veľmi ťažké víťaziť. Takáto devíza nás zdobila v prvých 19 zápasoch sezóny, vďaka čomu sme sa dostali na čelo divízie. Ak vyšla prvá či druhá lajna strelecky naprázdno, zabrali zvyšné dve,“ posťažoval sa kouč „káčerov“ Bruce Boudreau.

Video: „Tučniaci“ strelili dva góly za 64 sekúnd

V ôsmom kole samostatných nájazdov rozhodol o výhre Calgary vo Winnipegu 5:4 Sean Monahan. Flames vďaka jeho zásahu ukončili šesťzápasovú sériu bez víťazstva.

Výsledky pondelkových stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

Carolina – Boston 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)

Góly: 20. T. Ruutu (E. Staal, D. Bowman) – 3. R. Smith (Söderberg, L. Eriksson), 11. Söderberg (Seidenberg, R. Smith), 51. Boychuk, 60. Lucic (Iginla)

Andrej Sekera (Carolina) odohral 20:04 min, mal 2 strelecké pokusy. Zdeno Chára (Boston) odohral 23:23 min, mal mínusový bod a 2 strelecké pokusy.

Pittsburgh – Anaheim 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)

Góly: 44. Gibbons (Malkin, Glass), 45. B. Sutter (Maatta, Gibbons), 48. Crosby (Malkin, Vitale) – 46. Getzlaf (Lovejoy, Perry)

Winnipeg – Calgary 4:5 po sam. nájazdoch (0:0, 1:2, 3:2 – 0:0, 0:1)

Góly: 32. Michael Frolík (Clitsome, Byfuglien), 49. O. Jokinen (Setoguchi, Clitsome), 53. Byfuglien (Wheeler, B. Little), 60. B. Little (E. Kane, Wheeler) – 30. Cammalleri (Stempniak, Monahan), 36. Brodie (Russell, Cammalleri), 52. Bouma (Stajan), 57. Hudler (Brodie, Bärtschi), rozhodujúci sam. nájazd Monahan

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej SekeraSidney CrosbyZdeno Chára