Video: Tatar dal víťazný gól, venoval ho zosnulému otcovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tatar
Tomáš Tatar sa teší z presného zásahu. Foto: SITA/AP

PHILADELPHIA 12. januára (WEBNOVINY) – Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar sa postaral o víťazný gól Detroitu v sobotňajšom zápase zámorskej NHL na ľade Los Angeles.

Dvadsaťtriročný ľavý krídelník upravil v 53. min súboja na priebežných 2:1, Red Wings vyhrali napokon 3:1. Tatar pridal k presnému zásahu aj jednu asistenciu, keď v 18. min prihral na vyrovnávajúci gól Rileymu Sheahanovi.

Rodáka z Ilavy Tatara po zápase vyhlásili za tretiu hviezdu. Tatar dosiahol desiaty gól v sezóne a celkovo má na konte 19 bodov. V bodovaní Slovákov sa prepracoval na tretie miesto pred Zdena Cháru z Bostonu.

Video: Gól Tomáša Tatara

Presný zásah venoval svojmu v piatok zosnulému otcovi. „Tatino, tento bol pre Teba. Ďakujem všetkým za podporu v tomto smere, veľmi mi to pomáha. Ďakujem môjmu otcovi za všetko, čo pre mňa spravil, ako ma vychoval. Bez neho by som teraz nebol tam, kde som,“ uviedol Tomáš Tatar na svojom Facebooku.

Mladý hokejista pre poslednú rozlúčku s otcom vynechá štvrtkový duel Red Wings na ľade NY Rangers. Detroit uspel aj napriek absencii dvoch skúsených útočníkov Pavla Daciuka a Daniela Alfredssona.

Legendárny Jágr prekonal Lemiexa

Gól Mariána Hossu stačil Chicagu len na jeden bod, Blackhawks prehrali na klzisku Montrealu 1:2 po predĺžení. Hrdinom duelu sa stal domáci obranca Andrej Markov, ktorý strelil obidva góly Habs. Pre Hossu to bol 16. presný zásah v ročníku, na ľade strávil 18:10 min.

Jeho spoluhráč Michal Handzuš pobudol na ploche 12:27 min, pripísal si jeden mínusový bod a dve trestné minúty. „Vždy, keď nastúpime proti klubu, ktorý je vysoko v tabuľke, máme motiváciu navyše. Dnes nás to nabudilo a uspeli sme,“ povedal hrdina zápasu A. Markov.

Video: Gól Mariána Hossu

Česká legenda Jaromír Jágr prekonala v sobotu svojho bývalého spoluhráča Maria Lemieuxa v počte získaných bodov v základnej časti NHL. Štyridsaťjedenročný útočník New Jersey si pripísal asistenciu pri víťaznom góle Mareka Židlického v predĺžení proti Floride a dosiahol tak svoj 1724. kanadský bod.

Jágr sa osamostatnil na siedmom mieste v historickom rebríčku, šiesty je s 1755 bodmi Steve Yzerman. „Som sklamaný z nášho výkonu. Myslel som si, že trochu viac zabojujeme o víťazstvo,“ povedal skúsený brankár Panthers Tim Thomas.

Andrej Meszároš prihral na gól

Hráči Tampy Bay zvíťazili v úvodnom zápase sobotňajšieho programu na ľade Philadelphie 6:3. V drese domácich si slovenský obranca Andrej Meszároš pripísal do štatistík jednu asistenciu pri druhom góle Čecha Jakuba Voráčka v 35. min duelu.

Meszároš odohral v zápase takmer 21 minút a prezentoval sa aj piatimi streleckými pokusmi, v tomto smere bol druhým najaktívnejším hráčom duelu. V drese Lightning znova nenastúpil slovenský útočník Richard Pánik.

Anaheim uspel na ľade Phoenixu (5:3) a na svoje konto si pripísal už šiesty triumf v rade, Ducks naplno bodovali v šestnástich z ostatných sedemnástich zápasov.

Brankár Jonas Hiller previedol 28 úspešných zákrokov a získal už trináste víťazstvo za sebou. Naposledy sa to podarilo Chrisovi Osgoodovi z Detroitu v roku 1996.

Takýto počet triumfov bez prerušenia dosiahlo v histórii NHL iba ďalších sedem brankárov. „Veľmi ma teší moja úspešná šnúra, ale najviac víťazstvo nášho mužstva. Individuálne úspechy sú iba čerešničkou na torte tímového zdaru,“ povedal po zápase Hiller, ktorý by nemal chýbať vo švajčiarskom tíme na ZOH v Soči.

Rask vychytal piaty shutout v sezóne

Hokejistom Bostonu stačil jediný presný zásah k triumfu na ľade San Jose, jeho autorom bol v 53. min Söderberg. Brankár Tuukka Rask si pripísal 26 úspešných zásahov a dosiahol už piate čisté konto v tejto sezóne, celkovo ich má na svojom konte v NHL už 21.

„Toto bol typický hokej bostonských „medveďov“! Toto je spôsob, akým získavame body. Veľmi sa teším z výborného výkonu celého družstva,“ povedal Rask.

Pittsbugh uspel v Calgary 2:1 a pre Flames to bol ďalších neúspech, keď doma predtým naplno bodovali ešte 23. decembra proti St. Louis. Dlhé čakanie fanúšikov „plameňov“ na gól ukončil až v 52. min Backlund – Calgary predtým doma podľahlo St. Louis 0:5, Tampe Bay, Vancouveru a Edmontonu po 0:2.

Výsledky sobotňajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

Philadelphia – Tampa Bay 3:6 (0:1, 3:4, 0:1)

Góly: 27. Voráček (Giroux), 32. Simmonds (Hartnell, Giroux), 35. Voráček (MESZÁROŠ) – 5. Killorn, 26. Purcell (V. Filppula, Carle), 28. Malone (N. Thompson, Crombeen), 36. V. Filppula (Killorn, Purcell), 40. St. Louis (T. Johnson, R. Gudas), 59. Malone (Crombeen, Carle)

Montreal – Chicago 2:1 po predĺžení (0:0, 1:0, 0:1 – 1:0)

Góly: 33. Markov (Jemelin, Bournival), 62. Markov (Pacioretty) – 50. MARIÁN HOSSA (Toews, Sharp)

New Jersey – Florida 2:1 po predĺžení (1:0, 0:1, 0:0 – 1:0)

Góly: 16. Ryder (Clowe, Henrique), 65. Židlický (Jágr, Zajac) – 32. Bjugstad (Fleischmann, Upshall)

Winnipeg – Columbus 3:6 (1:0, 1:4, 1:2)

Góly: 5. O’Dell (Ellerby, Pardy), 32. Enström (Little), 46. Little (Ladd, Byfuglien) – 21. Letestu (MacKenzie, Ťutin), 25. Atkinson (Wisniewski, R. Murray), 29. N. Foligno (R. Johansen, J. Johnson), 30. Jenner, 45. Jenner (Horton, Anisimov), 52. Letestu (Wisniewski, MacKenzie)

Minnesota – Colorado 2:4 (0:0, 2:2, 0:2)

Góly: 35. Coyle (Heatley), 35. Coyle (Heatley, Prosser) – 30. Landeskog (P. Stastny, Talbot), 34. O’Reilly (Mitchell, Benoit), 53. O’Reilly (Duchene), 59. Talbot (Benoit)

Phoenix – Anaheim 3:5 (1:1, 0:3, 2:1)

Góly: 4. Korpikoski (Vrbata, Hanzal), 52. Hanzal (Vrbata, Ekman-Larsson), 59. Ribeiro (Vrbata, Chipchura) – 13. Lindholm (Bonino, Palmieri), 26. Vatanen (Silfverberg, Perreault), 30. Penner (Perry, Perreault), 31. Getzlaf (Penner, Perry), 47. Lindholm (Maroon, Perreault)

Los Angeles – Detroit 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)

Góly: 15. Doughty (Kopitar, M. Richards) – 18. Sheahan (TATAR, B. Smith), 53. TATAR (Sheahan, Bertuzzi), 58. Cleary (Glendening)

Calgary – Pittsburgh 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Góly: 52. Backlund (Brodie, Hudler) – 17. Kunitz (Bortuzzo), 27. Niskanen (Glass)

San Jose – Boston 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Gól: 53. Söderberg (L. Eriksson, Spooner)

Nashville – Ottawa 1:2 po sam. nájazdoch (0:0, 1:1, 0:0 – 0:0, 0:1)

Góly: 37. M. Fisher (Ellis, S. Jones) – 27. Turris (Conacher), rozh. sam. nájazd: Zibanejad

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej MarkovAndrej MeszárošJaromír JágrMarián HossaMichal HandzušRichard PánikSteve YzermanTim ThomasTomáš TatarTuukka Rask