Viktoria Plzeň vyzve Jablonec v boji o Superpohár

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viktoria Plzeň
Futbalisti Viktorie Plzeň porazili v šlágri kola Spartu 1:0. Foto: SITA/AP

PLZEŇ 12. júla (WEBNOVINY) – Tradičným otvorením futbalovej sezóny v Česku bude v piatok duel o národný Superpohár.

V zápase s úvodným výkopom o 17.45 h proti sebe nastúpia majster Gambrinus ligy Viktoria Plzeň proti víťazovi Pohára Českej pošty Baumitu Jablonec.

Stretnutie sa uskutoční v Doosan Arene, teda na domácom štadióne „viktoriánov“. Najvyššia česká súťaž sa začne na budúci týždeň.

Favoritom súboja o Superpohár je ligový šampión, ktorému však nepomôžu dve tradičné opory – Slováci Michal Ďuriš a Marek Bakoš. Prvý spomenutý utrpel v prípravnom zápase vlásočnicovú zlomeninu rebra, Bakoš si obnovil zranenie členka, ktoré ho vyradilo na pár dní z prípravy svojho zamestnávateľa. Naopak, starosti so zdravotnými indispozíciami nemá tréner Jablonca Roman Skuhravý.

Najväčšiu radosť mám z toho, že sa nám zatiaľ, musím si zaklopať, úplne vyhýbajú akékoľvek zdravotné problémy,“ cituje spravodajský server iDnes.cz slová R. Skuhravého. „Mám jasno, v akej zostave a akým spôsobom budeme chcieť hrať v prvom súťažnom dueli v piatok s Plzňou,“ doplnil 38-ročný kouč.

Český Superpohár je nová súťaž, dosiaľ sa odohrali len tri edície. V tej prvej v roku 2010 zvíťazila Sparta Praha nad Viktoriou Plzeň (1:0), v druhom Plzenčania zdolali až v jedenástkovom rozstrele futbalistov Mladej Boleslavi a dosiaľ poslednú trofej získala Sigma Olomouc zásluhou lanského víťazstva 2:0 nad Slovanom Liberec.

Verím, že sme dobre pripravení. Mužstvu verím a dúfam, že výkony z ostatných dvoch prípravných stretnutí prenesieme aj do súťažných zápasov,“ povedal pre klubový web Viktorie Plzeň jej tréner Pavel Vrba narážajúc na fakt, že jeho zverenci zdolali na sústredení v Rakúsku rumunský klub CFR Kluž (4:1) a remizovali s ruským FK Krasnodar (2:2).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marek BakošMichal ĎurišPavel Vrba
Firmy a inštitúcie FC Viktoria Plzeň