Vittek už trénoval, proti Rusku bez Oravca

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovensko
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

SENEC 4. septembra (WEBNOVINY) – Slovenskí futbaloví reprezentanti absolvovali v sobotu predpoludním regeneračný tréning po piatkovom náročnom zápase B-skupiny kvalifikácie o postup na ME 2012 proti Macedónsku (1:0) v kompletnom zložení. Ako agentúru SITA informoval lekár A-mužstva SR Ladislav Pavlovič, ani jeden z hráčov, ktorí v piatok večer zasiahli do diania na trávniku na bratislavských Pasienkoch, sa nesťažoval na žiadne vážnejšie zdravotné problémy.

„Samozrejme, že máme nejaké drobné šrámy, ako to už býva zvykom po takýchto stretnutiach. Nejde však o nič vážne a všetci hráči dnes predpoludním normálne trénovali,“ povedal reprezentačný doktor pozitívne správy, keďže už v utorok 7. septembra čaká zverencov hlavného trénera Vladimíra Weissa st. ďalší kvalifikačný súboj v Moskve proti domácemu Rusku.

V zápase proti Macedónsku, ktorý rozhodol až v prvej minúte nadstaveného času svojím šiestym gólom v najcennejšom drese útočník Filip Hološko, nemohli pre zranenia nastúpiť iní dvaja kanonieri – Róbert Vittek a Tomáš Oravec. V ich prípadoch sa diagnózy líšia. „Tomáš Oravec nie je pripravený na zápas v Moskve,“ povedal najskôr negatívnu informáciu Ladislav Pavlovič, no vzápätí svojimi slovami potešil slovenských fanúšikov: „Róbert Vittek sa po viacerých individuálnych tréningoch už dnes pripravoval s mužstvom. Po ňom sa zatiaľ na nič nesťažoval, uvidíme, aké budú ďalšie reakcie jeho svalu. Pri takýchto typoch zranení je potrebné byť vždy maximálne opatrný. V jeho prípade platí to, čo o ňom povedal pán tréner Weiss pred duelom s Macedónskom.“

Slováci majú na sobotňajšie popoludnie naplánovaný voľný program, opäť sa stretnú večer v hoteli Dolphin v Senci. V nedeľu popoludní o 14.00 h už „weissovci“ odletia do Moskvy, kde pristanú o 18.40 h miestneho času (16.40 h SELČ) na letisku Domodedovo. V pondelok o 18.30 h miestneho času (16.30 h SELČ) sa uskutoční v tlačovom stredisku na štadióne Lokomotivu predzápasová tlačová konferencia s trénerom SR Vladimírom Weissom st. a o pol hodinu neskôr absolvujú Slováci tréning na hlavnej ploche spomenutého štadióna. Pre pracovníkov médií je otvorených iba úvodných 15 minút tréningu. Samotný kvalifikačný zápas proti favoritovi B-skupiny Rusku sa uskutoční v utorok 7. septembra od 17.00 h SELČ na štadióne Lokomotivu.

Aktualizovaná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na stretnutie B-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2012 proti Rusku (utorok 7. septembra o 17.00 h SELČ na štadióne Lokomotivu v Moskve):

Brankári: Ján Mucha ml. (FC Everton/Angl.), Dušan Kuciak (FC Vaslui/Rum.), Dušan Perniš (Dundee United/Škót.).

Obrancovia: Peter Pekarík (VfL Wolfsburg/Nem), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Radoslav Zabavník (1. FSV Mainz/Nem.).

Stredopoliari: Miroslav Karhan (1. FSV Mainz/Nem.), Mário Pečalka (MŠK Žilina), Juraj Kucka (AC Sparta Praha/ČR), Zdeno Štrba (Škoda Xanthi/Gréc.), Kamil Kopúnek (Saturn Moskovská oblasť/Rus.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Marek Sapara (MKE Ankaragücü/Tur.), Vladimír Weiss ml. (Glasgow Rangers/Škót.), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Dušan Švento (Red Bull Salzburg/Rak.).

Útočníci: Erik Jendrišek (Schalke 04/Nem.), Róbert Vittek (MKE Ankaragücü/Tur.), Filip Hološko (Besiktas Istanbul/Tur.).

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dušan KuciakDušan PernišDušan ŠventoFilip HološkoJuraj KuckaKamil KopúnekKornel SalátaMarek HamšíkMarek SaparaMário PečalkaMartin ŠkrtelMiroslav KarhanMiroslav StochPeter PekaríkRadoslav ZabavníkRóbert VittekTomáš HubočanTomáš OravecVladimír WeissVladimír Weiss ml.Zdeno Štrba
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia