Vo Vysokých Tatrách sa stretli najlepší tenisti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hrbatý
Slovenský tenista Dominik Hrbatý sa lúči s dvorcom NTC v ktorom odohral svoj posledný zápas po dvojhre s Rusom Igorom Kunitsynom počas medzinárodných otvorených majstrovstiev Slovenska mužov a žien Ritro Slovak Open. Bratislava, 19. november 2010. Foto: Ilustračné foto SITA/Nina Bednáriková

TATRANSKÁ LOMNICA 9. novembra (WEBNOVINY) – Najväčšie hviezdy slovenského mužského tenisu súčasnosti i nedávnej minulosti sa v piatok stretli na exhibičnom podujatí Tenisové Tatry 2011 v Teniscentre v Tatranskej Lomnici.

Vo dvojhrách a štvorhrách platilo rozdelenie na „mladých“ a „starých“. Obe družstvá si na predturnajovej tlačovej besede nepripúšťali nič iné, ako výhru. Podľa kapitána „starých“ Miloslava Mečířa jeho tím má srdce a mladým ukáže, čo v ňom má skryté.

„Hlavným poslaním podujatia je ukázať tenis aj z inej strany a celkovo spropagovať šport,“ uviedol kapitán „mladých“ Dominik Hrbatý. Pre rekordéra daviscupovej reprezentácie SR sú možno tenisti pre niektoré deti hviezdami a prezentácia takouto formou ich inšpiruje k vlastnej aktivite. „Rozvoju športu to môže len prospieť,“ dodal.

Viacerí účastníci majú podobné exhibície už za sebou, najmä v zahraničí. Pre semifinalistu šampionátu ATP World Tour Finals 2009 vo štvorhre Michala Mertiňáka je však toto podujatie premiérovým exhibičným. Jedno v SR už má za sebou jeho deblový daviscupový kolega Filip Polášek, ale piatkové v Tatranskej Lomnici nabralo ešte voľnejší charakter ako akcia spred dvanástich mesiacov v rovnakom dejisku.

Na Tenisových Tatrách 2011 sa okrem Mečířa, Hrbatého, Mertiňáka a Poláška stretli aj Jiří Novák, Marián Vajda, Ján Krošlák, hrajúci organizátor Branislav Stankovič, Martin Kližan a Lukáš Lacko.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dominik HrbatýFilip PolášekLukáš LackoMarián VajdaMartin Kližan