Vodná slalomárka Elena Kaliská trénuje, budúcnosť je neistá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Elena Kaliská
Elena Kaliská Foto: SITA/Diana Černáková

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 29. januára (WEBNOVINY) – Dvojnásobná olympijská víťazka a rovnako dvojnásobná majsterka sveta vo vodnom slalome Elena Kaliská je už v plnej príprave na sezónu 2013, ktorou sa začína nový olympijský cyklus.

Už s novým trénerom Jurajom Ontkom momentálne absolvuje kondično-silovú prípravu, na vodu sa prvýkrát chystá začiatkom marca, keď chce vycestovať do francúzskeho Pau.

Mám za sebou decembrové sústredenie v rakúskom Ramsau a v januári v Štrbskom Plese. Základom bol beh na lyžiach, ale, samozrejme, pridávala som si aj ďalšie tréningy s cieľom zvýšiť svoju kondičnú pripravenosť a silové parametre. Teraz ešte absolvujem jeden tréningový pobyt v Králikoch pri Banskej Bystrici a potom by som už chcela začať s prípravou na vode. S Jurajom Ontkom si pomaly na seba zvykáme, zatiaľ to ide. Uvidíme, čo to spraví, keď prídu tréningy techniky,“ informovala agentúru SITA Elena Kaliská.

Ani jednu z najlepších vodných slalomárok svetovej histórie neobchádzajú problémy s financiami. Hoci sa už končí január, ešte stále nevie, s akým rozpočtom môže na nadchádzajúce mesiace počítať.

Je to zlé. Ťažko si môžem niečo plánovať, keď neviem, s akým balíkom peňazí budem disponovať. Ak mám byť dobre pripravená na sezónu, musím ísť na vodu. Doma na Slovensku sa trénovať v zime nedá, na výjazdy nie sú prostriedky. Takto to naozaj nejde...,“ pokračovala rodáčka zo Zvolena, ktorá už patrí medzi legendy vodného slalomu.

Elena Kaliská
Foto: SITA/Gabriel Lipták

Podporu zatiaľ nenachádza ani u sponzorov. „Pri návšteve u potenciálnych podporovateľov som zistila, že už niekto aj v mojom mene s nimi rokoval. Ja som však o ničom nevedela. Som z toho smutná a sklamaná,“ neskrývala Elena Kaliská svoje vnútorné pocity.

Vodný slalom je najúspešnejší slovenský olympijský šport. Reprezentanti sa nikdy z vrcholných podujatí nevracajú s prázdnymi rukami. Elena Kaliská má vo svojej zbierke úspechov okrem spomínaných olympijských triumfov z roku 2004 z Atén a 2008 z Pekingu a titulov majsterky sveta z roku 2005 z austrálskeho Penrithu a 2011 z Čunova aj osem titulov majsterky Európy, štrnásť prvenstiev v pretekoch Svetového pohára a šesť celkových triumfov v seriáli SP.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Elena Kaliská