Weiss: Moje mužstvo má kvalitu, srdce aj dušu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Weiss
Foto: SITA/Michal Burza

PRETÓRIA 16. júna (WEBNOVINY) – Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st. na druhý deň po utorňajšom premiérovom stretnutí SR na majstrovstvách sveta proti Novému Zélandu v F-skupine (1:1) priznal, že v noci spal ako zabitý. „Bol som veľmi unavený, snáď druhýkrát za dlhé obdobie som spal veľmi dobre. Vedel som totiž, že to už nevrátim a potreboval som si vyčistiť hlavu,“ povedal počas návštevy miestneho golfového areálu Country Club Pretoria 45-ročný lodivod SR a pokračoval: „Je to malá športová tragédia dostať v poslednej sekunde gól, ale nikto nezomrel a stále máme šancu bojovať ďalej. Neviem, prečo sa všetci tvária, akoby sme prehrali 0:5, hoci po zápase bola taká nálada v kabíne. My ideme ďalej. Toto mužstvo má svoju kvalitu, srdce a dušu a chceme to ukázať v ďalších dvoch zápasoch. Žijeme do posledného duelu.“

Slováci si v stredu predpoludním zatrénovali na štadióne Caledonian, na ihrisko však vybehli len tí, ktorí nedostali v zápase proti Novému Zélandu šancu alebo hrali len minimálne. Popoludní potom dostal priestor šport pre džentlmenov. „Ja nehrávam golf, ale viem, že niektorí chlapci áno. Táto akcia je na pozvanie veľvyslanca, stretneme sa tu aj s krajanmi. Je to spojenie príjemného s užitočným. Som rád, že si môžeme trochu oddýchnuť, pretože sme prakticky týždeň zavretí za múrmi,“ povedal Vladimír Weiss st. Ten spolu so svojimi kolegami z realizačného tímu zrušil oba štvrtkové tréningy, ktoré figurovali v pôvodnom programe. „Nebude to úplné voľno, keďže sa tu nemôžeme slobodne pohybovať. Chceme si ísť pozrieť safari. Dva dni po zápase je vždy najväčšia únava, preto sme sa takto rozhodli. Potom máme ešte dva dni na tréning a prípravu na Paraguaj,“ vysvetlil najmladší spomedzi všetkých 32 trénerov účastníkov MS 2010 v Juhoafrickej republike.

Weiss st. si pochopiteľne nenechal ujsť úvodné stretnutie „slovenskej“ F-skupiny medzi Talianskom a Paraguajom, ktoré sa skončilo tiež nerozhodne 1:1. „Bol to zápas bez šancí, ako väčšina takýchto vyrovnaných súbojov. Priestoru na trávniku je dnes veľmi málo, čo sme mohli vidieť aj vo včerajšom dueli Pobrežia Slonoviny s Portugalskom. Musíte využiť jednu šancu, čo sa nám proti Novému Zélandu aj podarilo, ale bohužiaľ sme sa dopustili jednej veľkej chyby a za tú sme zaplatili. Na Paraguaj sa dobre pripravíme, ale rovnako aj oni na nás. Súper má svoju kvalitu, no tú máme aj my,“ poodkryl svoje myšlienky účastník majstrovstiev sveta v roku 1990 v Taliansku.

Slovenský lodivod sa v krátkosti vrátil aj k utorňajšiemu stretnutiu proti Novému Zélandu, v ktorom jeho zverenci inkasovali vyrovnávajúci gól na 1:1 v 93. min. „Na hráčov som bol najviac kritický cez prestávku. Trochu som na nich nakričal, aby zo seba striasli trému. Oni to potrebovali, jeden druhého už dobre poznáme. V prvom polčase sme boli zbytočne nervózni, potom to už bolo trochu lepšie, ale nezvládli sme záver. Keď vyhrávame, vyhrávame všetci, a všetci spolu aj prehrávame. Ja by som dnes určite striedal v poslednej minúte inak. Je to však stres, zhoda okolností. Chýb tam však bolo viac,“ dodal Vladimír Weiss st.

SITA – od vyslaného redaktora Miroslava Antola

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Vladimír WeissVladimír Weiss st.