Nový web z rúk študenta - vysoká úroveň a veľká úspora

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: vyskumnaagentura.sk

BRATISLAVA 12. februára (WBN/PR) – Za návrhom a spracovaním nového webového sídla Výskumnej agentúry stojí univerzitný študent. Namiesto komerčného zadania zákazky na vyhotovenie svojej web stránky oslovila Výskumná agentúra koncom roka 2015 univerzity technického smeru.

Víťazom súťaže zameranej na nový dizajn a spracovanie webového sídla www.vyskumnaagentura.sk sa stal študent Fakulty riadenia a informatiky Žilinskej univerzity Juraj Macák. Juraj pod vedením svojho garanta z univerzity Ing. Patrika Hrkúta, PhD. pracoval na vytvorení finálnej verzie novej web stránky takmer 3 mesiace. Výsledkom je skutočne „user friendly“, moderná, prehľadná a interaktívna webová stránka.

„Výskumná agentúra (VA) formou študentskej súťaže v porovnaní s komerčnou zákazkou ušetrila rádovo desiatky tisíc EUR“, zhodnotil generálny riaditeľ Výskumnej agentúry Ing. Róbert Škripko.Odmenou za 1. miesto v súťaži bol výkonný, moderný macbook v hodnote 2,5 tisíc EUR. Túto cenu si aj s diplomom víťaz prevzal dňa 8. februára 2016 osobne z rúk generálneho riaditeľa VA.

„Spoluprácu hodnotíme ako veľmi efektívnu, flexibilnú a so skvelým výsledkom. Sme radi, že môžeme podporiť mladú generáciu, šikovných študentov aj takýmto spôsobom, pričom synergický efekt vzájomnej pomoci a súčasne veľkej finančnej úspory je evidentný,“ dodal Škripko.

Súťaž prebiehala v druhej polovici roka 2015 a jej súčasťou bola i podmienka ročnej spolupráce pri spravovaní nového webového sídla. Víťazný dizajn webovej stránky agentúra nasadila koncom roka 2015 a prostredníctvom Jurajovho diela bude širokej a odbornej verejnosti poskytovať informácie v programovom období 2014 – 2020.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia