Pozemok pre dom snov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

BRATISLAVA 24. februára (WBN/PR) – Predpokladom pre získanie vysnívaného bývania v rodinnom dome je nielen kvalitný projekt, ale aj dobrý pozemok v atraktívnej lokalite. Jedným z unikátnych projektov, ktoré dokážu uspokojiť aj tie najvyššie nároky na bývanie, sú novovznikajúce Záhorské sady.

Nájsť ten správny pozemok nie je vôbec jednoduché. Najmä vo vyhľadávaných mestských a prímestských oblastiach je ich ponuka veľmi obmedzená a vzhľadom na malé výmery parciel trpia tieto lokality vysokou hustotou zástavby. Mnohí túžia po veľkých domoch, a tak sa snažia zo svojho pozemku vyťažiť maximum na úkor zelených plôch a záhrady. Výsledkom je okrem chýbajúcej zelene aj nižšia miera súkromia, ktorú potom nahrádzajú oplotením vysokými múrmi. Výhody bývania v rodinnom dome sa tým vlastne vytrácajú a znižuje sa aj celková kvalita obytnej zóny.

„Všetky tieto časté nedostatky sú eliminované v areáli Záhorských sadov, kde stanovené regulatívy predpisujú väčšie odstupy od susedných pozemkov a relatívne nízke percento zastaviteľnosti pozemkov. Nadštandardné výmery pozemkov sú pritom zárukou, že stavebník môže na svojej parcele postaviť dom presne podľa svojich predstáv a zostane mu dostatok priestoru aj pre záhradu. Takéto riešenie zároveň prispieva k vysokej kvalite celej lokality, ktorá si tak zachová krajinný charakter s množstvom zelene,“ hovorí architekt Adrián Mórocz z ateliéru MoroczTacovsky, ktorý v areáli navrhoval jeden z rodinných domov.

Záhorské sady sú v každom ohľade unikátnym projektom, ktorý ponúka spojenie kvalitnej krajinnej architektúry a urbanizmu. Riešenie areálu reflektuje topografiu terénu, vďaka čomu vzniká veľmi príjemná štruktúra kľukatých uličiek. Tie ponúkajú nielen vyššiu mieru súkromia, než dlhé a rovné ulice, ale zároveň prispievajú k bezpečnosti, pretože autá sa po nich nerútia takou rýchlosťou.

Obytný priestor sa nekončí za hranicami pozemku, ale obytná zóna ponúka aj kvalitný spoločný priestor s peknými výhľadmi na krajinu pod Malými Karpatmi. Záhorské sady ležia v blízkosti Bratislavy s dobrým napojením na dopravnú sieť a diaľnicu. Súčasťou areálu je detské ihrisko, komunitný gril či relaxačná zóna pri potoku. Areál je chránený 24-hodinovou bezpečnostnou službou a ponúka rezidentom aj množstvo ďalších benefitov a nadštandardných služieb.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia