ECO VILLAGE 2017 MÁ UŽ DÁTUM! ROZKVITNE 25.MÁJA 2017

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Eco village
eco village

Organizátor BBC 1 Plus túži prostredníctvom svojich eko aktivít prebudiť v zamestnancoch budovy, aj v širokej verejnosti potrebu prevencie a zodpovedného prístupu ku životnému prostrediu. „Eco Village je výborná platforma na edukáciu, prevenciu a stretnutie s ľuďmi, ktorým nie je ľahostajný náš svet. Preto sme sa rozhodli už teraz stanoviť termín ďalšieho ročníka zeleného trhoviska, ktoré sa bude konať vo štvrtok 25. mája 2017,“ hovorí Radovan Mihálek, lízingový riaditeľ BBC 1 Plus.

Cieľom Eco Village je v duchu „zelených“ tém a „zelených“ vystavovateľov upriamiť pozornosť na aktuálne otázky súvisiace so životným prostredím. Tretí ročník Eco Village sa niesol v duchu myšlienky Zelená pre druhú šancu a dal druhú šancu psíkom z útulku, použitým veciam vďaka workshopu Inštitútu cirkulárnej ekonomiky, poskytol priestor pre tréning prvej pomoci, zorganizoval workshop výroby pletených výrobkov z vlny a, navyše, skompostoval BIO odpad a zo zvyškov kávy, odšťaveného ovocia a vyhodeného jedla sa vďaka JRK Waste Management stali nové živiny do pôdy.

Tretí ročník Eco Village, ktorý sa uskutočnil 19. mája 2016 pred budovou BBC 1 Plus na čiastočne uzavretej Plynárenskej ulici, navštívilo 3 000 návštevníkov. Jeho súčasťou bolo 34 prezentačných a predajných stánkov, predalo sa 700 voňavých káv a 800 čerstvých bratislavských rožkov. Dospelých aj deti rozveselil mím Michal, na bicykloch na vlastný pohon si návštevníci mohli vyrobiť cukrovú vatu alebo poháňať autíčka na autodráhe, prítomným zahralo Silent Trio a hrou na klavír spríjemnil deň František Báleš. Vďaka Prvej farmárskej škôlke v Bratislave deti vysadili bylinky a paradajky do mobilnej záhrady. Záštitu nad podujatím prebral starosta mestskej časti Bratislava – Ružinov Dušan Pekár, podujatie moderovala Didiana.

Obľuba Eco Village z roka na rok rastie a návštevníci, aj vystavovatelia sa už teraz tešia na máj 2017. Sledujte aktuálne informácie z príprav štvrtého ročníka zeleného trhoviska na stránke www.facebook.com/ecovillage.sk.

Vystavovatelia Eco Village 2016:

269 o.z. (vegánske jedlo); Aloeverovo (predaj aloe vera); BikeLab (bicykle na výrobu cukrovej vaty a napojenie pretekárskej autodráhy); Bratislavský okrášľovací spolok o.z.; Bistro Mladosť (zdravé bistro); Farebné vinárstvo (domáce vinárstvo); Luminia (sviečky z prírodných voskov); Petit Lulu (eko plienky); Plná špajza (zdravé tyčinky); Human Base (predaj šmakoun); Šungit Time (uhlíky na čistenie vody); Urban Coffee (čerstvo pražená káva); Alpha Apparel (oblečenie do prírody); Barefootovo (detská barefootová obuv); Dušan Plichta (Powerlogy); Ecoterra (čapovaná eko drogéria); Fantastico (Bratislavské rožky); Kahawa (netradičná káva); Malokarpatský gazda (domáce sirupy a produkty); Naturhouse (meranie telesných hodnôt); Pure Nuts (orechové maslá); Saipo (prírodné mydlá); Smoothie, Chomus (výroba netradičného nábytku a doplnkov); Kompava (doplnky výživy); INCIEN (inštitút cirkulárnej ekonomiky); JRK Waste Management (kompostovanie odpadov); Slovenská aliancia ochrancov zvierat; Riverpark Dance School; Prvá farmárska škôlka v Bratislave; Best CRETA Products (produkty z Kréty); Sprout Me (klíčky pre zdravie); Slovenský Červený kríž; Silent Trio; Joga smiechu s Lukášom Gavaľom; klavirista František Báleš; Mollie tvorí (kreatívne workshopy); Probiotické jogurty

-e-

O BBC 1 Plus

Budova BBC 1 Plus je naprojektovaná ako trvalo udržateľná stavba, ktorá prináša svojim užívateľom mnoho výhod. Administratívny projekt bol skolaudovaný v septembri 2012 a nájomcom prináša na úžitkovej ploche 15 900 m² okrem kancelárskych priestorov aj ďalšie zázemie v podobe obchodných prevádzok a skladových priestorov. Budova má jedno podzemné a 13 nadzemných podlaží. V BBC 1 Plus sídlia medzi inými spoločnosti Henkel, Nestlé, Gefco, IKB Leasing, Alfa Wassermann a mnohé ďalšie.

O spoločnosti CA Immo

Spoločnosť CA Immo bola založená v roku 1987. Zaoberá sa developmentom a investíciami v oblasti komerčných nehnuteľností (dlhodobo predovšetkým v oblasti udržateľných kancelárskych priestorov) v Rakúsku, Nemecku a východnej Európe. Celkové investície spoločnosti do nehnuteľností dosahujú viac ako 5,4 miliardy eur. CA Immo je kótovaná na Viedenskej burze (Vienna Stock Exchange).

O Eco Village

Zelené trhovisko Eco Village je udalosť organizovaná prvou zelenou kancelárskou budovou BBC 1 Plus v Bratislave a každoročne sa koná na Plynárenskej ulici. Cieľom je vzbudiť záujem verejnosti o ochranu životného prostredia a ekologického prístupu v mestskom prostredí. Neodmysliteľnú súčasť Eco Village tvoria predajné stánky, v ktorých si návštevníci môžu zakúpiť ekologické produkty, ručne vyrobené výrobky a zdravé občerstvenie. Pre návštevníkov je každoročne pripravovaný atraktívny program.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dušan Pekár