ŠKODA radí: Nezanedbajte prípravu auta na zimu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

Bratislava, 28. október 2016 – Zima už stihla navštíviť vyššie položené miesta na Slovensku, a preto je najvyšší čas myslieť na prípravu auta na toto obdobie. Odborníci zo spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko pripravili pre motoristov odporúčania, ako sa včas a komplexne pripraviť. V rámci zimnej servisnej kampane pozýva ŠKODA motoristov na kontrolu stavu akumulátora len za 3 eurá, prípadne jeho zvýhodnenú výmenu. Pri kúpe zimného kompletu kolies získajú zadarmo unikátnu službu ŠKODA Pneugarancia. Využiť môžu aj zvýhodnenú ponuku vybraného originálneho príslušenstva a dielcov priamo u autorizovaných partnerov alebo v značkovom ŠKODA E-shope.

Zákon hovorí, že používanie zimných pneumatík na Slovensku je povinné, ak je na vozovke súvislá snehová vrstva, ľad alebo námraza. Pomocníkom môže byť priemerná denná teplota na úrovni 7°C. Netreba zabudnúť na pravidelnú kontrolu vrátane správneho nahustenia. Zimné pneumatiky by mali ostať na aute približne do konca marca.

Zimné gumy s Pneugaranciou

Základom úspechu je nenechať sa zimou zaskočiť a pripraviť auto v predstihu. Dnešné automobily sú veľmi komplexné a taká musí byť aj príprava. „Ak chcú mať motoristi stopercentnú istotu, že sa na nič nezabudne, odporúčame navštíviť autorizovaný servis. Iba ten garantuje komplexnú kontrolu a prípravu podľa najnovších smerníc a pokynov výrobcu. Disponuje aj širokým výberom kvalitného originálneho príslušenstva, vrátane diskov a zimných pneumatík. Pri kúpe kompletnej sady pneumatík navyše zákazník zdarma získa aj unikátnu službu ŠKODA Pneugarancia, ktorá pokrýva aj neopraviteľné poškodenia a defekty spôsobené neúmyselne pri bežnej prevádzke automobilu,“ radí Ing. Róbert Hukel, vedúci popredajných služieb spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Srdcom auta je funkčný akumulátor

Mnoho motoristov si stále mylne myslí, že príprava spočíva iba v prezutí zimných pneumatík. „A to je zásadný omyl. Vecí, ktoré treba skontrolovať je podstatne viac. Napríklad zlý stav akumulátora dokáže narobiť najmä v zime veľké nepríjemnosti. Aj preto ponúkame všetkým majiteľov automobilov ŠKODA možnosť kontroly jeho stavu iba za 3 eurá, prípadne výmenu za výhodných podmienok,“ hovorí Ing. Róbert Hukel.

Zimná výbava výhodne

Nezabudnite mať v aute pripravenú metličku na sneh a škrabku na ľad. V nových modeloch značky ŠKODA je škrabka vždy po ruke vo viečku palivovej nádrže. Nedostatočným očistením auta od snehu a námrazy neohrozujete iba seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. V prípade nehody s nesprávne vyčisteným autom môžete mať problémy nielen s políciou, ale i poisťovňou.

V zime dostávajú zabrať aj stierače, preto je dôležité preveriť ich funkčnosť čím skôr. Pokiaľ nie sú v dobrom stave, určite nešetrite a vymeňte ich za nové. Samozrejmosťou je kontrola funkčnosti ostrekovacej sústavy a výmena letnej náplne ostrekovača za zimnú v odporúčanej koncentrácii.

Na cestu do vyššie položených oblastí si nezabudnite pribaliť aj snehové reťaze. Do niektorých stredísk vás bez nich nemusia pustiť. Odporúčame si nasadzovanie reťazí nacvičiť v teple garáže alebo krytého parkoviska.

Zvýhodnenú ponuku vybraného zimného ŠKODA originálneho príslušenstva a dielcov ponúkajú aktuálne v rámci zimnej servisnej akcie autorizovaní partneri ŠKODA na Slovensku alebo značkový ŠKODA E-shop.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Škoda Auto