V Záhorských sadoch sa prebúdza komunitný život

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Záhorské sady

Po rokoch príprav, projektovania a nastavovania tých správnych podmienok, sa koncepcia obytného súboru Záhorské sady, potvrdzuje ako úspešná. Záujem je o stavebné pozemky rovnako ako aj o rodinné domy v radovej zástavbe. “ Do Záhorských sadov prichádza najmä náročnejšia klientela. Sú to často ľudia, ktorí neriešia svoje prvé bývanie, ale hľadajú miesto, kde by sa usadili natrvalo. Pocity a skúsenosti prvých obyvateľov prezrádzajú, že ich očakávania sa naplnili, „ vraví správca areálu Dušan Harvánek zo spoločnosti HomePro s.r.o.

„V súčasnosti je už predaných 75 pozemkov v priemernej výmere 11 árov a  ďalších približne 10 000 m2 pozemkov je rezervovaných. Na mnohých z nich sa už stavia a v niektorých domoch sa už aj býva,“ približuje Jozef Šimek, Head of Sales spoločnosti Penta Investments. Pribudli štyri priestranné pozemky v časti areálu, kde boli pôvodne naplánované átriové radové domy. Noví záujemcovia o priestranný pozemok v tejto atraktívnej lokalite na úpätí Malých Karpát si teraz ešte môžu vyberať z takmer 60 voľných pozemkov.

Zelenú dostala aj očakávaná nová fáza prízemných radových domov. Do komunity pribudne 12 nových radových domov v blízkosti Vápenického potoka. Štvor a päťizbové domy s výmerou od 107 m2 do 164 m2 so sebou prinesú nielen veľkorysé pozemky, ale aj príjemnú architektúru.

Popri obyvateľoch prvej a druhej fázy radových domoch postupne ožívajú aj uličky s individuálnymi rodinnými domami. Prví obyvatelia areálu sú už zabývaní a úspešne medzi sebou budujú susedské vzťahy. Príležitosť na to mali aj začiatkom októbra, kedy sa priamo v areály Záhorských sadov konala komunitná party, na ktorú sa prišlo zabaviť približne 120 ľudí. Slnečný deň pri špecialitách z grilu vychutnalo aj vyše 40 detí, pre ktoré tu bol nachystaný bohatý program plný hier a súťaží.

„Od začiatku bolo našim zámerom vytvoriť susedskú komunitu, v ktorej sa budú ľudia stretávať a tráviť spolu voľný čas. Som preto rád, že noví aj budúci obyvatelia Záhorských sadov, prijali naše pozvanie na grill party a  využili príležitosť spoznať svojich susedov. Verím, že takýto „susedský deň“ sa stane v Záhorských sadoch tradíciou,“ hovorí Jozef Šimek.

Ani vo všedný deň však nie sú uličky Záhorských sadov prázdne. Žije to najmä na detskom ihrisku ,ale aj v relaxačnej zóne pri Vápenickom potoku, ktorá ponúka ideálne prostredie na prechádzky s deťmi , priateľmi alebo domácimi miláčikmi. Každý nový obyvateľ  Záhorských sadov sa tak môže tešiť nie len na pekné bývanie v kultivovanom prostredí, ale aj na naozaj príjemnú susedskú atmosféru.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať